6 de novembre del 2014

Orta Decideix convoca una manifestació a Tortosa per votar a la consulta el 15 de novembre


HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- El col·lectiu veïnal Orta Decideix ha decidit convocar una manifestació el proper 15 de novembre a Tortosa, amb el suport de l’Assemblea Nacional (ANC) i Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre. La protesta acabarà a la Delegació del Govern, on els veïns i veïnes que així ho vulguen podran votar, segurs que la seua papereta té validesa en el recompte final del procés participatiu del 9-N. I és que, del 10 de novembre i fins al 25 de novembre, la Delegació del Govern es convertirà en un nou punt de votació, al qual s’hi podran adreçar totes les persones que el 9-N no podran votar físicament en el punt de participació que els hi correspon.

En el cas d’Horta de Sant Joan, l’únic municipi del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que no tindrà urnes el 9-N, el seu veïnat hauria de votar diumenge a l’institut de Gandesa, però Orta Decideix no hi estava d’acord i ja havia advertit que faria una consulta alternativa pel seu compte. Finalment, després de reunir-se aquest dimecres amb Òmnium i l’ANC, Orta Decideix ha accedit a les demandes sobiranistes de no interferir en el 9-N, i han trobat una solució per “no haver d’escollir entre el municipi i el país”. Per tant, faran aquest “vot útil i crític” amb els representants polítics. De fet, Orta Decideix han criticat tant l’alcalde com el Departament de Governació, i han acusat els diferents partits polítics d’haver-los utilitzat.

Així mateix, a través d’un comunicat, han explicat que aquest diumenge hi haurà a la plaça Catalunya una taula en què la gent de la població d’Horta de Sant Joan podrà signar la denúncia contra l’Estat espanyol, que l’ANC dirigirà posteriorment a les institucions europees i internacionals.

Imatge arxiu ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta