2 de desembre del 2014

CiU cita l'alcalde d'Alcanar a la comissió d'investigació del Parlament sobre la corrupció a Catalunya


ALCANAR (Montsià).- L'alcalde d'Alcanar, el republicà Alfons Montserrat, serà citat a declarar al Parlament, un cop que CiU ha sol·licitat la seua compareixença en la comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció política a Catalunya. És a dir, a la comissió que es va crear arran del cas de Jordi Pujol. I és que CiU no només ha canviat d'actitud respecte la votació de les compareixences sol·licitades per la resta de grups, tot abstenint-se en la majoria, sinó que ha ampliat la seua pròpia llista de compareixents. La federació ha afegit els noms de l'exdirector i l'exgerent de l'Incasòl, Miquel Bonilla i Emili Mas, per les suposades irregularitats a l'organisme; l'exvicepresident de la Generalitat, el republicà Josep Lluís Carod-Rovira, qui va afirmar tenir coneixement que a Catalunya es pagaven comissions del 5% durant els governs de Pujol; i l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, imputat recentment per presumptes delictes contra l'administració pública.

La titular del jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta va imputar l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, i el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, per delictes contra l'administració pública. Les imputacions i citacions van arribar després que el 16 d'octubre passat la Guàrdia Civil escorcollés l'Ajuntament durant catorze hores i detingués "preventivament" l'alcalde i el regidor d'Urbanisme. L'escorcoll de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament i a tres seus socials d'empresaris locals d'Alcanar es va fer en el marc d'una investigació per delictes contra l'administració pública. L'operació de la Guàrdia Civil, anomenada 'Carraus', sota la tutela judicial i de fiscalia, investiga la possible manipulació de concursos públics entre 2008 i 2013. La Guàrdia Civil ja s'havia personat a l'Ajuntament d'Alcanar feia un any, el 20 de novembre de 2013, per requerir informació sobre diverses obres i operacions municipals durant aquest període, sense que en derivés cap detenció ni imputació judicial. El cas va obrir-se arran la denúncia d'un militant de CiU d'Alcanar, Andreu Queralt, que va portar als jutjats la gran part de les obres que el govern municipal d'ERC havia adjudicat durant aquest període.

Aquesta setmana, CiU i PSC han canviat d'opinió i han permès que aquest dilluns s'hagen incorporat una trentena de noms al llistat de compareixents de la comissió d'investigació sobre frau, evasió fiscal i corrupció política. El més destacats són els vinculats als casos Pretòria i Palau (Macià Alavedra, Lluís Prenafeta, Bartomeu Muñoz, Luis García 'Luigi', Fèlix Millet, Jordi Montull i Daniel Osàcar), però també Fidel Pallerols, Lluís Gavaldà i Javier de la Rosa. La rectificació dels socialistes (vot a favor) i de la federació nacionalista (abstenció), que van votar en contra de les compareixences, arriba després que ERC, ICV-EUiA, C's i CUP amenacessin amb deixar la comissió en cas que no s'aixequés el "veto".

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta