17 de novembre del 2005

Tortosa ja té a punt la revolució en el servei de neteja viària i recollida de la brossa


L'Ajuntament presenta les noves dotacions i diumenge començarà a instal·lar 372 contenidors

L'Ajuntament de Tortosa va presentar ahir les noves dotacions del servei municipal de neteja viària i recollida de les escombraries, que començarà a implantar-se durant el cap de setmana. El servei va tornar a ser adjudicat a l'empresa Cespa per 1,89 milions d'euros anuals, però el nou contracte estableix una sèrie de millores, com la renovació de tots els vehicles i la instal·lació de 372 contenidors nous, amb una capacitat que triplica l'actual i un pedal que facilitarà la seua obertura. Altres novetats són els camions de càrrega lateral i nous mitjans mecànics, que permetran reestructurar la plantilla i ampliar el servei.
L'alcalde Joan Sabaté i la regidora de Serveis, Dolors López, van presentar ahir el nou servei de neteja i recollida d'escombraries de Tortosa, que l'empresa Cespa posarà en funcionament a partir de diumenge. La materialització del nou contracte, a partir del qual l'Ajuntament destinarà cada any 260.000 euros més per a la neteja de la ciutat, comporta la renovació de tots els vehicles, mitjans tècnics i contenidors d'escombraries. Sabaté va explicar que la principal novetat és la implantació de camions de càrrega lateral, equipats amb un ordinador que permet que el conductor realitzi totes les tasques des de la cabina. Fins ara, dos operaris havien de moure i enganxar els contenidors als camions. Per tant, el nou sistema serà més ràpid i facilitarà la reestructuració de la plantilla de Cespa, que té 45 treballadors. De fet, Sabaté va concretar que s'incrementaran els efectius dedicats a la neteja viària, i que el servei s'ampliarà als set dies de la setmana. En aquesta línia, la regidora de Serveis va explicar que també es crearà una brigada d'intervenció immediata, «que actuarà en casos d'emergència sense haver de destorbar el servei ordinari». López va afegir que també hi haurà un número de telèfon d'urgències, així com un nou servei de recollida a domicili de mobles i electrodomèstics vells, que la brigada s'emportarà a la deixalleria. Finalment, la regidora va anunciar que durant el 2006 començarà el soterrament d'un total de 13 contenidors en tota la ciutat, 7 dels quals estaran al nucli antic. Segons López, la resta de contenidors se soterraran més endavant, «però és un projecte encara en estudi».

Més mitjans i nova imatge del servei, Nett

El nou servei preveu la instal·lació anual de 30 papereres noves i de 25 papereres amb bosses expenedores en zones verdes i parcs infantils, per fomentar la recollida d'excrements de mascotes. La flota de vehicles estarà formada per tres camions contenidors, un camió rentacontenidors, un camió satèl·lit, un camió recollidor i compactador de cartrons, un camió recollidor de restes vegetals, quatre escombradores mecàniques, una fregadora, una netejadora, dos hidronetejadors, una petita retroexcavadora, carretons de neteja, vehicles d'inspecció i bufadors, motoserres i desbrossadores. Tots els vehicles tindran un sistema GPS per conèixer a temps real la ruta i eficàcia de cada servei, i estaran identificats amb la nova imatge Nett (Netegem Tortosa), amb què l'Ajuntament també preveu conscienciar els ciutadans.

El Punt (17-11-05)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta