20 d’abril del 2011

Forcadell proposa un parc d'aventura a les Avançades de Sant Joan


El candidat d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jaume Forcadell, va presentar ahir la seua proposta per aprofitar turísticament el recinte fortificat de les Avançades de Sant Joan. Segons Forcadell, en els 18.000 metres quadrats del recinte, de propietat municipal, es podria fer l'anomenat parc Muralles i Aventura de les Avançades., un zona d'oci en què també hi hauria espai per als esports d'aventura i altres activitats de lleure, però també per al turisme cultural i les activitats didàctiques En un primer espai d'aventura s'instal·larien ponts tibetans, tirolines, una zona de tir amb arc i una àrea d'escalada. Tot seguit, hi hauria una zona d'hípica, que organitzaria excursions a cavall, així com un espai didàctic, amb sales d'audiovisuals sobre la història de Catalunya i de Tortosa, i una aula de jocs didàctics. Finalment, hi hauria una zona per a restaurants i cafeteries, que difondrien la cuina medieval, renaixentista i moderna, així com els productes ebrencs.

Segons Forcadell, Tortosa té completament infrautilitzades les Avançades de Sant Joan, ja que només hi programa activitats durant els quatre dies de la Festa del Renaixement. De fet, va acusar el govern de CiU i ERC d'haver frenat l'acabament de les obres de rehabilitació, tot destinant l'escola taller a la reforma del nou edifici d'Acció Social.Segons Forcadell, caldria acabar la rehabilitació de les Avançades, i aprofitar la recepció i entrada dels Jardins del Príncep i l'àrea d'interpretació de les muralles. La gestió del complex s'atorgaria per concurs a empreses privades. A banda, Forcadell va admetre que la proposta de CiU de fer una zona lúdica al pont del tren és “molt atractiva”, però va rebutjar que Ferran Bel vulga fer carrils bici amb formigó a les platges fluvials.

Proposta d'Iniciativa-Entesa per Tortosa per a les avançades de Sant Joan

Publicat a El Punt

25 comentaris:

  1. Per fi, algú busca coses eficients per la ciutat Tortosina però Gustau, tu que ho sas tot, si es fa això ens quedaríem sense un punt important de la festa del Renaixement?

    ResponElimina
  2. David, precisament li vaig preguntar a Forcadell fins a quin punt condiciona aquest projecte la celebració de la Festa del Renaixement, tenint en compte que durant els últims anys les Avançades han esdevingut un dels espais més importants de la festa. Forcadell va dir que per la Festa del Renaixement s'estava fent un ús abusiu de les Avançades, i que les tavernes s'havien traslladat al recinte emmurallat com a conseqüència de les obres als carrers del nucli antic. El candidat d'ICV considera que s'ha perdut ambient urbà a la Festa del Renaixement, i que quatre dies de festa no poden condicionar la recuperació de les Avançades, ja que amb aquest projecte se li donaria un aprofitament de forma permanent. Forcadell també va dir que amb les obres que han començat ara a la plaça de Sant Joan també es recuperarà l'espai del 'final de festa' de la Festa del Renaixement, i que també hi ha altres llocs alternatius per evitar les molèsties als veïns.

    ResponElimina
  3. Ja, bueno, ja he dit que em semblava bé que algú portes iniciatives bones a Tortosa i no com la del pont del tren

    ResponElimina
  4. Gustau una altra cosa, he enviat una notícia per fer preguntes a Ferran Bel, ja que jo tinc una entrevista amb ell el dia 3 de maig, això és possible que surti al Marfanta siuplau,

    Gràcies

    ResponElimina
  5. Xeic, un altre conte! No em pensava que ICV també es sumaria a aquesta bogeria de, qui la diu més grossa?
    És més avorrit parlar de les veritables necessitats de la ciutat, però és més honest.No feu volar coloms, per favor!

    ResponElimina
  6. Hala, fem una Tortosa xupi guai!!que si la Florència catalana, que si lo pont de zona lúdica, que si tirolines a les avançades. Crec que millor seria que fos un espai cultural per fer concerts i altres activitats...no sé això dels parcs me recorda a les anades de bola del parc temàtic del Renaixement. Potser millor fem un casc àntic digne..tot promeses espectaculars quan de diners zero patatero. Només falten els peperos dient que volen fer un restaurant panoràmic penjat del monument. Al final re de re...embusteros!!

    ResponElimina
  7. Ara que miro el plànol..l'aparcament està al camp de fútbol de Remolins?, no es col.lapsaran molt fàcilment els accessos...haurem de tallar arbres per passar. I que farem?Au ara falta recuperar el Balneari de Porcar, Casa Grego, la Costa de Capellans, l'hort del Bisbe...hi ha faena per a fer...

    ResponElimina
  8. Quanta raó,
    moltes promoses i poques coses, no si al final tam d'esquerres que soc me tocarà vota al PP, estos al menos ja sabem com son

    ResponElimina
  9. Lo fotut no són les promeses, si no que después tot se queda en paper mullat...me pensava que en la que està caient serien més seriosos. I res, tot segueix igual...

    ResponElimina
  10. i lo més dolent que els afectats som natros, que ells tan los hi fot com estiguen els ciutadans, mentres ells estiguin bé, així s'ha arruïna tot un país, les coses van malament i sol pensen en gastar, gastar, gastar i no pensen en coses efectives

    ResponElimina
  11. Estic d’acord en que s’ha de potenciar turísticament la zona de les avançades, doncs la nostra ciutat conserva un atractiu tant valuós com aquest, però que clarament està mal aprofitat. Del que ja no estic tan segur, és de si un parc d’atraccions és la millor opció per potenciar-lo.

    ResponElimina
  12. No hauríem de confondre un parc d'atraccions ( Tibidabo, per exemple ) amb un Parc d'aventures ( per exemple ).

    ResponElimina
  13. lo Parc d'aventures que cucafera ens ensenya estaria molt bé per a la ciutat

    ResponElimina
  14. Hola a tothom,

    i gràcies, Cucafera, per contribuir a explicar el que proposem, que està en la línia de l'exemple que has trobat i no pas en la d'un parc temàtic o d'atraccions.
    Sabem que no podem fer volar coloms, però cal que siguem ambiciosos a l'hora de posar en valor els nostres actius turístics. La clau de la proposta és la presència permanent d'una hípica, i a partir d'aquí impulsar l'espai d'aventura i els circuits a peu, a cavall, amb bici i amb segway per les muralles i fortificacions.
    La proposta és realista i toca de peus a terra. De parcs com el que proposem, al Delta, n'hi a dos o tres. La diferència està en la temàtica (allà ambiental, aquí històrica i cultural) i en l'activitat principal (allà esports aquàtics, aquí la hípica).
    Entenc que la gent tendeixi a pensar que proposem actuacions inviables, però insisteixo que estem intentant ser molt curosos en allò que proposem per tal de no generar frustracions.

    ResponElimina
  15. oltes gràcies Jaume per les teves explicacions.
    Després de dinar, m'he interessat per n'ell i m'han sortit forces preguntes. En posaré alguna.
    1er. Com apuntava Lo Saberut, els accessos no estan solucionats, ja que hi han més de trenta cinc metres d'altura entre l'ex-camp del Remolins, possible zona esportiva encara, i la base del castell. Si no m'erro gaire serien com a dues-centes escales o un camí força empinat. L'altre accés seria la costa de Sant Josep, però el primer que trobem és l'espai d'aventura i, per exemple 260 metres fins l'espai de restauració.
    2on. Per fer aquest projecte s'haurien d'enderrocar part dels murs del castell. És això possible? No te protecció estatal?
    3er Pel que veig la idea seria el col·locar una serie d'empreses privades que gestionessin els diferents espais i ambients. Com és contempla aquesta privatització del patrimoni?
    4t. L'accés podria ser lliure per als que només volen gaudir de l'espai monumental, o hi hauria d'haver guixeta, com a la Catedral?
    5é. S'ha pensat en les olors que desprendrien les quadres i els fems associats?
    6é. No hi veieu una despesa excessiva per als temps que corren en els que l'ajuntament contarà en menys ingressos, i en el que el dèficit ja és enorme? I que les empreses privades tenen tantes dificultats per aconseguir crèdits.
    7é. El preu d'unes obres adients amb l'ambient del castell No tindria una despesa molt elevada?
    Per acabar, recomano l'us del nom de "Castell d'aventura", ja que és molt diferent a un parc amb una gestió d'espais naturals, o privats rurals, a la d'un monument històric amb les necessitats implícites de conservació. I les dificultats de requalificació del seu interior.
    Calen projectes més acurats i ajustats al que tenim. Encara que, com a una primera iniciativa pugui valer.
    Atentament

    ResponElimina
  16. Posar tants obstacles, ara, ( temps hi haurà ) per acabar recomanant el nom per a la cosa......
    "Privatització del patrimoni", qui ho ha dit ?
    Plantejar-se un accés per La torreta, amb les escales de la pujada al parador, tampoc ho trobo lògic, Ni el més optimista dels optimistes crec que esperaria MAI més afluència de public al parc de la que es produeix en una jornada del renaixement ( i per la nit ), per tant, tampoc cal fer unes entrades i accessos com les de Port Aventura. Ni ganes.
    De la mateixa manera, qüestionar, ara, si es podrà accedir lliurement a les avançades, està bé però temps hi haurà de parlar-ne; és com si ens plantegem si l'entrada a de valdre un € o tres.
    Per cert, abans que ho digui ningú -que us conec- no tinc res a veure amb la llista d'Iniciativa.

    ResponElimina
  17. Dona Cucafera, lo de l'accés gratuït no ho veig pas un tema menor del que es podria parlar en un futur, estem parlant de patrimoni històric de la ciutat que està a l'aire lliure, i qüestionar la gratuïtat per poder-lo visitar ho trobo aberrant i impropi d'algú que se considere d'esquerres.

    ResponElimina
  18. Comencem amb els pals a les rodes. Jo quant vaig a la taverna d'Enrico, tots els anys, he de pagar i al camp de futbol, i a l'auditori....
    Penso que teniu tota la raó, però ja se'n parlarà, no ?. Jo estaria per assegurar, des d'ara, i sense saber-ho, que del que es tractaria es de pagar per les diferents "atraccions" i activitats. No per passejar-hi. Jo també i estaria en contra.

    ResponElimina
  19. Home es que sol faria falta pagar per passejar-hi, llavors siria com Port Aventura, que per molt que no puguis, i sincerament, és un robo, trobo perfecte que vulguin fer lo de el parc d'aventures, perquè abans al Nadal Jove venia algo similar, una atracció així en troncs,i estava bé, però crec sinó recordo mal que et fen pagar per pujar no per passejar per les atraccions del Nadal Jove

    ResponElimina
  20. Taberna d'Enrico, camp de futbol, auditori... tot això són espectacles en els que hi ha una gent treballant que ha de cobrar, les avançades són una construcció el manteniment de la qual per part de les administracions ha d'existir tan si hi ha visites com si no.
    Jo també he donat per entès que es pagaria per les activitats i no per visitar-ho, però m'ha pujat la mosca al nas quan has donat lloc al dubte... i no veig malament preguntar quines serien les intencions als pares de la proposta, no creus que esta és la faena dels periodistes? Salut!

    ResponElimina
  21. És un dubte que m'ha agradaria saber, bueno, si això s'ha arriba a fer perquè es parla molt però no se si es farà, perquè Tortosa està carregada d'iniciatives però despuès la ralitat és un altra. I si acabes fen-se i es pagues simplement per veure, no hi aniré

    ResponElimina
  22. Hola novament,

    l'accés seria gratuït, i les activitats de pagament. Si algú sap com fer-ho tot gratuït que m'ho digui, per favor!

    En relació als accessos, no s'accedeix per la Torreta. Se suggereix aquest aparcament genèric (i altres que no surten al mapa) per a tota la zona del Call Jueu, Balneari d'en Porcar, Jardins del Príncep, la Torre del Célio i també per a les Avançades. L'accés es faria pels Jardins del Príncep o per l'accés habitual de la pujada de la Suda. Cal acabar d'estudiar l'accés per la banda de Sant Josep de la Muntanya.

    Gràcies pel debat i salutacions,

    Jaume.

    ResponElimina
  23. Mmm..me sembla que en este projecte us esteu quedant a mitges. Teniu parts molt pensades i elaborades, però segueix fallant el tema dels accessos i aparcament, això del aparcament genèric a Remolins no soluciona res, perquè tampoc n'hi ha tant, a més la zona del Balneari de Porcar fa pena (un de les altres zones a recuperar i que ningú se'n recorda). En un parc d'aquestes característiques los visitants volen aparcar al costat i no fer giragonses per anar als llocs. Siguem una mica pràctics i fem les coses ben fetes abans de soltar idees genials (també aquest comentari va per a Bel i el seu pont del tren).

    ResponElimina
  24. Hola saberut,

    això no és cap idea genial, home! Al Delta de parcs d'aquests n'hi ha tres, mira tu quina genialitat! Ara bé, o comencem a creure en les nostres possibilitats en el camp turístic o patirem...
    En relació al Call i al Balneari d'en Porcar, natros hi destinaríem la propera convocatòria de la Llei de Barris (si CiU no se la carrega...)
    Si fos així, imagina el Call arranjat, el Balneari convertir en una zona d'equipaments, els jardins del príncep allà mateix, i les Avançades aprofitades al màxim.
    Tot un recorregut turístic de primer ordre que bé val aparcar al recinte firal o la Torreta, no?
    Aquesta proposta no té res a veure amb la de Bel. Ell parla d'una macroinversió de difícil viabilitat perquè cal fer-ho tot de nou. Natros parlem de donar joc a la iniciativa privada per a rendibilitzar i mantenir un actiu patrimonial. Amb tot el respecte, no és el mateix.

    ResponElimina
  25. Hi ha una cosa que estaria molt bé i donaria beneficis a la ciutat. L'artesania pròpia, tant de tems descuidada i substituïda pel comerç minorista.
    Tallers d'artesans on puguin treballar tot l'any i alhora vendre directament els seus productes.
    Fusters, argenters, ceramistes, llaters, pintors, etc una vida dintre de les muralles. Podrien constituir una nova font de popularitat, dignitat, prestigi i convivència saludable ja que solen ser gent assenyada pels seus oficis.
    Aventura?
    Doncs si, aventura i repte, ja que recuperaríem tradicions i una qualitat basada amb els productes de la zona. Ja que ens hauria d'importar la pròpia producció sostenible. No amb importacions de baixa qualitat o comerços minoristes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta