9 de desembre del 2014

El PSC anuncia una cinquantena d'esmenes al pressupost 'miseriós' de la Generalitat a l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El PSC de les Terres de l'Ebre ha alertat aquest dimarts que 31 dels 52 municipis del territori, més de la meitat de les poblacions, s’han quedat fora del pressupost de la Generalitat per al 2015, "uns comptes amb una davallada del 86% des del 2010". Els portaveus del PSC de l’Ebre, Enric Roig i Francesc Miró, ho han denunciat titllant els comptes de “misèria” i de “menyspreu” a l’Ebre. “Certifiquen definitivament l’abandonament de l’Ebre a la seua sort per part d’Artur Mas, amb uns comptes en clau electoral que no pensen en les persones”, ha assenyalat Roig. “Es tracta d’un copiar-pegar dels pressupostos de l’any passat, que no es compliran”, ha reblat Miró.

Roig ha recordat que es tracta d’uns pressupostos fets amb desgana, que han de venir d’uns ingressos que depenen de l’acord entre els governs de Catalunya i Espanya que “difícilment hi haurà per l’enrocament de les dues posicions; per això més que mai tornem a exigir negociació i pacte”. A més, el candidat a l’alcaldia de Tortosa i regidor socialista ha advertit que els comptes recullen repeticions d’inversions de l’any passat, que demostren la manca de voluntat de complir-se per part del govern de CiU. “Són paper mullat", ha dit.

Els socialistes han criticat la discriminació de les Terres de l’Ebre, ja que mentre en el conjunt del país pugen un 12%, un 24% a Barcelona i a la seua corona metropolitana, a l’Ebre baixen un 7% respecte a l’any passat, i un -86% respecte al 2010. També han advertit que són centralitzadors territorialment, amb un retrocés “vergonyós” a la Terra Alta, amb una davallada del 98% respecte al 2010. “Partint del no-res, hem arribat a les quotes més altes de misèria”, ha dit Roig amb una reflexió a l'estil de Grouxo Marx.

Miró ho ha detallat subratllant que “un cop més, el govern d’Artur Mas ha deixat aquest racó del país oblidat, en contraposició al que van fer els governs de Pasqual Maragall i Jose Montilla, en què vam assolir quotes d’inversió per sobre de la mitjana, en benefici del reequilibri territorial. En quatre anys hem passat dels 115 milions d'euros a només 17 milions. Cal tant menyspreu?", s'ha preguntat Miró. El candidat socialista a l'alcaldia d'Amposta també ha denunciat la desaparició de la partida per finançar les llars d’infants: “La despesa social està congelada i, com van assenyalar aquest cap de setmana des de la taula del Tercer Sector, encara tindrem la sort que no es retalla més”.

Miró ha lamentat que aquests són els pressupostos de la inseguretat, i que és el trist balanç de l’anomenat “Govern dels Millors”. Per això ha apel·lat als diputats de CiU del territori a fer reflexionar el seu grup, perquè “a l’Ebre no ens mereixem aquest tracte”.

Per tot plegat, els socialistes han anunciat que presentaran una cinquantena d’esmenes concretes pels diferents municipis. Entre altres, han avançat, per a la construcció del nou hospital, el desdoblament de l’eix de l’Ebre, la millora de la la carretera d’Amposta a Sant Jaume, i del Poble Nou a la Ràpita.

Imatge PSC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta