23 de desembre de 2014

El PSC rebutja el pressupost d'Amposta acusant CiU d'afavorir nou treballadors municipals


AMPOSTA (Montsià).- El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Amposta ha votat aquest dilluns en contra del pressupost per al 2015 per quatre motius fonamentals: el favoritisme, la poca voluntat de reduir la pressió fiscal, la manca de suport a les entitats i la gestió de l'hospital. Els socialistes han estat molt contundents en denunciar el fet que la nova catalogació de llocs de treball manté els "privilegis econòmics" de nou treballadors municipals. Es refereix a la despesa de 100.000 euros en concepte de gratificacions, que enguany ha desaparegut dels pressupostos, segons el portaveu del PSC, Antoni Espanya, "perquè han tingut l’ocurrència de passar aquest complement de productivitat a complement específic d’alguns escollits, aprofitant l’aprovació del Catàleg de Llocs de Treball i que, finalment, i després de cinc llargs anys els ha lliurat la Diputació".

Però aquesta proposta també ha estat rebutjada pel PSC. Espanya, que ho ha titllat de "maniobra electoralista", ha lamentat que s’hagi desaprofitat l’oportunitat de fer les coses correctament. "Per voler quedar bé amb aquests escollits, per raons que no sabem o no volem comprendre, vostès transformen una victòria col·lectiva del conjunt dels treballadors de l’Ajuntament en un acord tacat i indigne d’una acció de Govern transparent i guiada per l’interès comú", ha remarcat el portaveu del PSC.

Espanya també ha denunciat per enèsima vegada "l'opacitat" amb què “esquitxa de forma irresponsable el nom de l’hospital”. “Ens preocupa que amb un pressupost de 16 milions d’euros, gairebé el mateix volum que el pressupost municipal, els mecanismes de fiscalització de la gestió siguin tan poc transparents", ha exposat, i hi ha afegit: "Per gastar un pressupost de 19 milions d’euros i més de 300 treballadors, l’Ajuntament té una àrea d‘Intervenció i una de Secretaria dotada de diversos tècnics de nivell alt i personal de suport divers tant tècnic com administratiu. En canvi, a l’hospital per gastar un pressupost de 16 milions d’euros i 200 treballadors, no hi ha cap d’aquestes figures. Tot recau en la figura d’un gerent que fins ara visitava el centre algun dia a la setmana i la majoria de gestions es porten directament des de Reus. Tot el poder de decisió recau en el president del Consell d’Administració, és a dir l’alcalde i el gerent, sense cap figura tècnica intermèdia que vetlli per la gestió ajustada al rigor pressupostari i jurídic que cal als recursos públics".

En aquest sentit, Espanya ha recordat que la darrera operació de risc és la nova residència de la gent gran valorada en 12 milions d'euros, sense tenir cap compromís per escrit de la Generalitat quant a la concertació de places. També s'ha referit a la imputació de l'exgerent de l'hospital per un contracte amb un servei d'ambulàncies.

Els socialistes també han lamentat la "poca voluntat política de Manel Ferré i el govern de CiU per baixar la pressió fiscal a la ciutadania". "Si reduíssim la despesa corrent amb un seguit de mesures com la creació d’una central de compres, el correcte ús i conservació d'equipaments i instal·lacions i la reducció del lloguer d’edificis quan l’Ajuntament té edificis en propietat, entre altres mesures, podríem reduir un 10% l’IBI a tots els ampostins i ampostines", fent-se ressò de la proposta del candidat a l'alcaldia, Francesc Miró, que també ha assisistit al ple de pressupostos. Espanya també ha afegit: "Es podrien incrementar de forma important les beques dels universitaris ampostins o es podria avançar molt en l’objectiu que compartim amb les AMPES dels centres educatius de fer els llibres més assequibles a les famílies o es podrien fer plans d’ocupació de 6 mesos per centenars d’aturats, etc. La gent espera gestos d’aquest tipus en uns moments com els actuals, en què moltes famílies es troben entre el dilema de pagar els impostos o comprar menjar".

Des del PSC també s’ha fet constar que continua la manca de suport a les entitats del municipi: "Si anem al detall veiem que la pujada de la partida de subvencions de 120.000 euros se l’endú gairebé tota el CETECOM, el Centre Tecnològic de Materials Compostos i al qual donem suport, i la Comunitat de Regants, amb vuitanta mil i trenta mil euros, respectivament. Les aportacions a les ONG (Càritas, Creu Roja i Siloé) que atenen les persones amb dificultats d’Amposta passen de rebre 90.000 euros a 123.000, 33.000 euros més, però si tenim en compte que amb aquestes aportacions només cobreixen un 30% de les seves necessitats veurem que continuem molt per sota d'allò que realment els fa falta".

Finalment, quant a les inversions, els socialistes consideren que hi ha necessitats més prioritàries que gastar 545.000 euros en la rehabilitació de la xemeneia del Molí d’Adell i convertir en zona de vianants el Carrer Major i la plaça de l’Ajuntament. "El prioritari és falcar l’economia productiva, modernitzar els equipaments i instal·lacions municipals perquè generin menys despesa i ajudar a mantenir l’important patrimoni de les entitats de la ciutat, o donar suport als nostres pagesos amb la millora de la xarxa de camins rurals", ha conclòs Espanya.

Imatge PSC Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta