5 de desembre del 2014

Els Mossos xifren en 30 milions el forat comptable d'Agrofruit i acusen Guarner d'haver-se apropiat de 275.000 euros



TORTOSA (Baix Ebre).- Els Mossos d’Esquadra han xifrat en 30 milions d’euros el forat comptable a Agrofruit. El cos policial assenyala directament com a responsable l’exgerent i exconseller d’Agrofruit i Ebrefruit, Xavier Guarner, qui també s’hauria apropiat de 275.000 euros. Segons ha detallat aquest divendres el cos policial, Guarner va ser detingut pels Mossos d’Esquadra per delictes de falsedat comptable, administració deslleial i fraudulenta, apropiació indeguda, alçament de béns, fallida fraudulenta, contra la Hisenda Pública i Falsedat documental, en la denominada operació Àgora. A banda, dos dels altres homes van ser detinguts per haver-se aprofitat de la seua condició d’administradors i intentar recuperar una part dels diners que havien deixat a la companyia en concepte de préstec, i un tercer per alçament de béns.

La investigació es va iniciar l’estiu de l’any 2013 a partir d’una denúncia presentada als Jutjats de Tortosa per l’empresari agrícola d’Alcanar i exmembre del consell d’administració de l’empresa, Agustí Vilar, on s’explicava que Guarner havia reconegut davant del consell d’administració de l’empresa que s’havien ocultat quantioses pèrdues econòmiques. Segons aquesta denúncia, durant anys, Guarner hauria presentant davant els òrgans socials de la companyia i davant del Registre Mercantil estats financers falsos per ocultar unes pèrdues de 15 milions d’euros. D’aquesta manera, a l’empresa podia presentar beneficis cada any. Per ocultar les pèrdues econòmiques, Guarner va idear un mètode de facturació fictícia entre les dues companyies mitjançant un sistema bancari de bestreta o descompte. Això es va mantenir fins que la situació es va fer insostenible i es va veure abocat a sol·licitar el concurs de creditors. ja que no es podia fer front a tots els pagaments i venciments.

Admès a tràmit el concurs, l’administrador concursal va determinar que el valor real del deute de l’empresa era de més de 50 milions d’euros, molt superior al declarat fins aleshores, amb un patrimoni net negatiu d’uns 30 milions d’euros. La investigació ha permès detectar tota una sèrie de disfuncions en la gestió financera i comptable de la companyia dels darrers anys, que haurien agreujat encara més la situació. D’una banda, els Mossos també haurien descobert una sèrie d’operacions entre una de les societats i Guarner i, de l’altra, entre la mateixa companyia i dos dels membres del consell d’administració que van ser detinguts. Els tres homes haurien rebut indegudament entre 100.000 i 275.000 de la companyia justificats com a moviments de fons entre les dues societats alimentàries però que, en realitat, van anar a parar a comptes dels detinguts.

Per últim, segons el Mossos d’Esquadra, un altre conseller de la companyia, a la vista de la situació, va realitzar diferents operacions tendents a ocultar o gravar el seu patrimoni, per no haver de fer front a futures responsabilitats civils i patrimonials.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta