7 de gener de 2015

Andreu Carranza guanya el Premi Josep Pla amb 'El poeta del poble', una biografia novel·lada de VerdaguerBARCELONA.- L'escriptor riberenc Andreu Carranza (Ascó, 1957) ha guanyat el 47è Premi Josep Pla de prosa en català, per l'obra 'El poeta del poble', una novel·la que ressegueix la fascinant biografia de Jacint Verdaguer, des del seu moment més àlgid fins a les darreres polèmiques públiques. Anteriorment, Carranza ja havia guanyat altres guardons importants, com ara el premi Sant Joan de novel·la amb 'Anjub. Confessions d'un bandoler', o el Vila d'Ascó de Narrativa amb 'La filla de la memòria'. Altres llibres de Carranza són 'El que l'herbolària sap', 'L'hivern del Tigre', 'La Clau Gaudí' i 'Impremta Babel'.

D'altra banda, José C. Vales (Zamora, 1965) s'ha endut el 71è Premi Nadal amb 'Cabaret Biarritz', una novel·la sobre un escriptor desconegut que investiga la mort d'una jove assassinada al municipi del país basc francès a finals dels anys 30 del segle XX. Els dos veredictes s'han donat a conèixer durant la tradicional nit literària que ha tingut lloc aquest dia de Reis a l'Hotel Palace de Barcelona i que organitza l'editorial Destino. / Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta