7 de gener del 2015

Móra d’Ebre impulsa la reforma de les piscines i la nova façana fluvial, que es podria decidir amb una consulta


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- La reforma integral de les piscines d’estiu i l’inici de la millora del passeig de l’Ebre seran les principals inversions de l’Ajuntament de Móra d’Ebre per al 2015. Abans de marxar de vacances de Nadal, el ple del consistori va aprovar el nou pressupost municipal amb una partida d’inversions de poc més de 394.000 euros, en què també destaquen les obres de construcció dels talussos del castell de Móra d’Ebre, i que segons l’alcalde han de començar aquest 20 de gener. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Joan Piñol ha afirmat que es tracta d’un pressupost continuista i de final de mandat, que amb un total de 5,2 milions d’euros serveix per tancar l’acció de govern. Quant a les obres de les piscines, que tindran un pressupost de 530.000 euros i haurien d’estar acabades per al començament del proper estiu, Piñol ha insistit que serà una reforma integral de tot l’espai i de la maquinària. A més, les tres piscines actuals quedaran alineades, de manera que evocaran el curs del riu Ebre.

D’altra banda, el programa Leader ha atorgat a Móra d’Ebre una subvenció de 100.000 euros per a la reforma del passeig de l’Ebre; una obra que també serà finançada, en part, amb recursos propis i amb els diners de la llei de Barris. Piñol ha explicat que aquest projecte busca eixamplar el carrer entre la plaça de Baix i el Club Nàutic, amb un voladís que guanyarà terreny al riu, tot configurant un nou mirador sobre l’Ebre. De fet, l’alcalde ha afegit que l’objectiu és reformar el conjunt de la façana fluvial de Móra d’Ebre, aprofitant també la compra de la finca de l’illa de Saurí i implicant la resta de forces polítiques i el conjunt de la ciutadania. Així, Piñol ha dit que vol consensuar la reforma de la façana fluvial, i que no descarta organitzar una consulta perquè la ciutadania puga votar les millors propostes que faran els alumnes d’arquitectura de l’escola La Salle de Barcelona.

En la mateixa entrevista, Piñol ha replicat les crítiques del grup del PSC a la falta de polítiques socials i per l’ocupació en el pressupost del 2015. De la mateixa manera, també ha rebutjat que els socialistes hagen criticat el retard en la redacció del pla d’ordenació urbana municipal (POUM), i ha assegurat que abans de final del mandat el nou planejament urbanístic estarà aprovat de manera inicial. T

Finalment, l’alcalde de Móra d’Ebre ha justificat que l’Incasol haja decidit llogar a una empresa agrícola els terrenys del polígon industrial Verdaguera III. De fet, ha garantit que els terrenys revertiran a l’Incasol si hi ha alguna empresa interessada, i ha recordat que el PSC apostava pel polígon de Camposines, fora de Móra d’Ebre, que també ha estat llogat com a explotació agrícola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta