16 de febrer del 2015

El propietari d'Ambulàncies Baix Ebre es desentén de l'adjudicació a dit per part de Sagessa



REUS (Baix Camp).- El propietari d'Ambulàncies Baix Ebre (Ambulebre), Bernardo Coslado, ha declarat aquest dilluns al migdia als jutjats de Reus davant del magistrat que porta el cas Innova. Coslado, al qual no se li ha preguntat sobre suposats pagaments a una empresa de Josep Prat, ha respost només per l'adjudicació a dit de la seva empresa. Durant mitja hora escassa de declaració, Coslado se n'ha desentès i ha derivat la responsabilitat als tècnics que van signar els convenis. "Des d'un punt de vista jurídic, s'estava als llimbs en matèria de convenis", ha dit el seu advocat, David Domènech. En aquesta peça separada, la 7, també han declarat tres exdirectius de Sagessa, tots imputats per prevaricació i malversació de fons públics.

Després que els exdirectius de la branca sanitària d'Innova, Enric Agustí i Lluís Nualart, declaressin divendres davant el jutge i reconeguessin l'adjudicació a dit de diversos contractes amb Ambulebre, aquest dilluns ha estat el torn d'un tercer exdirectiu de Sagessa. Segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Joan Maria Benet, exgerent de l'àrea operativa de Sagessa i qui també va ocupar el càrrec temporalment com a director general, s'ha limitat a respondre les preguntes del jutge i la fiscal. Ha estat una declaració que s'ha allargat pel llarg llistat de preguntes que li ha formulat el magistrat sobre els convenis amb Ambulàncies Baix Ebre. Benet, que ha entrat als jutjats una hora abans de la seva declaració prevista per a les deu, també hauria afirmat davant el jutge que ell no es va qüestionar el conveni perquè venia de CatSalut.

Amb tot, la declaració més esperada en aquesta peça separada número 7 era la de l'administrador d'Ambulebre, Bernardo Coslado, imputat per diversos delictes i al qual el jutge li va imposar una fiança d'1,2 milions d'euros en la interlocutòria feta pública el desembre passat, on s'exposaven indicis d'irregularitats en diversos convenis entre Ambulàncies Baix Ebre, per una banda, i Gecohsa, l'Hospital Comarcal d'Amposta i la fundació Fussmont per l'altra. "Hem pogut descartar el fet que l'actual proveïdor costés una tercera part del què es cobrava aleshores, perquè de fet ara s'estan fent els serveis per més preu i no pas per menys, i també hem pogut descartar la doble facturació; per tant, no hi ha cap sospita de res", ha afirmat als mitjans David Domènech, advocat que defensa Coslado, a la sortida dels jutjats de Reus.

"Tot es redueix a què uns tècnics creien que els convenis no s'ajustaven a la legalitat vigent i que uns altres interpreten que sí, però tot això al meu client no li afecta, és una discussió jurídica per la qual el meu client no pot ser imputat", ha afegit el lletrat tortosí. "El fet que no hi haguessin concursos, doncs, com que no era de l'administració directament, sinó societats mercantils municipals i una fundació, i donat que no hi ha cap llei fins a principis del 2012, el funcionament mitjançant convenis estava en els llimbs", ha argumentat. La defensa sosté que, en qualsevol cas, aquest cas no hauria d'anar per la via penal, sinó per l'administrativa.

D'altra banda, a Coslado no se li ha formulat cap pregunta sobre els suposats pagaments de, com a mínim, 5.000 euros mensuals, que hauria fet a Prat, com a president de l'Institut Català de la Salut (ICS), per influir en el concurs públic d'adjudicació del servei d'ambulàncies. Coslado, que també ha entrat als jutjats molt més aviat del previst -més de dues hores abans de la seva declaració-, ha declarat durant mitja hora escassa. Segons el seu advocat, el fet que els tres exdirectius sanitaris el precedissin, han permès agilitzar molt la seva declaració. Ara caldrà veure si el jutge manté les imputacions en aquesta peça que penja del complex entramat d'Innova./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta