23 de febrer del 2015

Jordi Jordan serà l'alcaldable de Movem Tortosa i revela els 11 primers llocs de la candidatura


TORTOSA (Baix Ebre).- L'actual portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, serà el candidat de Movem Tortosa per a les eleccions municipals del proper 24 de maig. Movem Tortosa ha presentat aquest dilluns al vespre l’equip que encapçalarà la candidatura, que Jordan ha qualificat "d’activistes socials a favor de Tortosa", tot destacant que combina d’experiència i renovació. De fet, ha dit que és "una alternativa sòlida al govern municipal actual". Finalment, la candidatura de Jordan ha estat la única que s'ha presentat en el procés obert de primàries de Movem Tortosa, i ara ha de ser ratificada en l'assemblea de la nova plataforma electoral, que se celebrarà dijous. Entre els primers llocs de la llista hi ha noms com Francesc Vallespí, Cristina Bel, Cinta Galiana, Pere Cabanes, David Jarque, Pere Genaró, Elena Mars, Nazario García, Nerea Baiges i Jesús Monche.


Jordan, que serà l’alcaldable de Movem Tortosa, ha expressat “la il·lusió i repte personal" que li fa presentar-se per primer cop com a candidat. L'alcaldable ha agraït a totes les persones que estan donant suport a Movem Tortosa, més d’un centenar, i especialment a les quatre formacions polítiques que s’hi han sumat: Avancem, Esquerra Unida i Alternativa, Procés Constituent i Inicativa per Catalunya Verds. De fet, Jordi Jordan, ha explicat que per guanyar unes eleccions i no fallar en un bon govern a la ciutat, cal tenir un bon equip al darrera, el qual ha presentat avui com “el millor possible per moure Tortosa a partir de l’activisme social, l’experiència i renovació necessàries així com una proposta d’alternativa de govern sòlida i seriosa a l’actual majoria absoluta de CiU”.

L’alcaldable de Movem Tortosa ha detallat que els 11 primers candidats provenen de l’activisme social, tant de diferents plataformes, entitats, associacions i tots tenen “una estima contrastada a favor de Tortosa i la seua gent”. Jordan també ha manifestat que el seu equip és una combinació d’experiència i renovació “totalment necessària per governar una ciutat com Tortosa”. I finalment, Jordan ha defensat que és un equip que té com a objectiu “oferir als tortosins i tortosines una alternativa sòlida i amb garanties a l’actual majoria absolutista que hi ha a la ciutat”.

La candidatura encapçalada per Jordan és la següent:

1.- Alcaldable: Jordi Jordan. Llicenciat en Història per la UB. Màster Estudis Culturals Mediterranis per la URV. Professor de Geografia i Història a l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. Regidor d’ICV-Entesa per Tortosa entre el 2011 i 2015. President dels Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa.

2.- Francesc Vallespí. Comerciant del sector tèxtil, actualment jubilat. President de la Delegació de la Lliga Contra el Càncer a Tortosa i Terres de l’Ebre des de 1999. Col·labora com administrador a Càritas  Tortosa des de 2013.

3.- Cristina Bel. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UNED. Coordinadora d’Avancem a les Terres de l’Ebre. Portaveu de la plataforma Trens Dignes. Ha estat regidora de l’Ajuntament de Tortosa a l’oposició entre els anys 2007-2011.

4.- Cinta Galiana. Llicenciada i doctora en Ciències  de l’Activitat Física i Esportiva. Postgrau en Gestió Esportiva Municipal i també en Activitat Física per a l’envelliment per la UB. Regidora del grup municipal d’I-ET des del 2012 a l’Ajuntament de Tortosa.  Professora a l’Institut Joaquin Bau és membre de la Plataforma en defensa de l’educació pública a les Terres de l’Ebre.

5.- Pedro Cabanes. Diplomat en Teràpia Ocupacional. Estudis d’Administració i Direcció d’Empreses. President de l’Associació del Parkinson a les Terres de l’Ebre i de la Federació d’Entitats Socials a les Terres de l’Ebre.

6.- David Jarque. Diplomat en Arquitectura d’Interiors per LAI de Barcelona. Coordinador d’Iniciativa per Catalunya Verds a Tortosa. Coordinador d’Habitatge de la Generalitat a les Terres de l’Ebre entre el 2009-2011.

7. Pere Genaró. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en Pediatria. Ha estat vicepresident de la Plataforma en defensa de la Sanitat a les Terres de l’Ebre. President de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques a Terres de l’Ebre, treballa a l’Hospital Verge de la Cinta i a la Clínica Terres de l’Ebre.

8.- Elena Mars. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Govern de la Ciutat: drets ciutadans i polítiques públiques per la UOC. Presidenta de l’Ateneu Ebrenc.

9.- Nazario García. Regenta un establiment de restauració al nucli antic de Tortosa, del qual és treballador. Té estudis de Cicles en Formació de Grau Superior en projectes de mecanització.

10.- Nerea Baiges. Integradora Social, treballa al centre ocupacional de la Fundació Privada Mercè Pla a la ciutat de Tortosa.

11.- Jesús Monche.  Diplomat en Treball Social. Membre d’Esquerra Unida i Alternativa. Activista social, col·labora en diferents entitats, especialment en la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a les Terres de l’Ebre.

Imatge Cristina Bel, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta