11 de febrer del 2015

La PAH Ebre es mobilitza perquè citen al jutjat 17 activistes per l'ocupació de la Catalunya Caixa d'Amposta


TORTOSA (Baix Ebre).- Un total de 17 membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de les Terres de l'Ebre han estat citats a declarar al jutjat, els propers 19, 20 i 25 de febrer. Catalunya Caixa els ha denunciat per l'ocupació d'una oficina d'aquesta entitat a Amposta, el passat mes de novembre. Els dies 5, 6 i 7 de novembre, la PAH de l'Ebre va realitzar una acció de protesta a la sucursal de Catalunya Caixa d’Amposta per reclamar una solució per a Àngel, perquè després de molt de temps negociant l’entitat li negava un lloguer social, "condemnant-lo així al carrer, ja que amb 426 euros que cobra li és impossible pagar un lloguer normal i satisfer les necessitats bàsiques".

Segons la PAH, en cap moment Catalunya Caixa va col.laborar en la solució del cas, tot negant qualsevol oportunitat per negociar ni personal ni telefònicament amb la PAH, l'alcalde d'Amposta o amb la regidoria de Serveis Socials. Arrel d'aquesta protesta, Catalunya Caixa ha denuncia a la PAH Ebre. Finalment, els Mossos identifiquen a 17 persones i desallotgen l'entitat, tot provocant un atac d'ansietat a un afectat a les portes de l'oficina, el qual va haver de ser atès pels serveis mèdics. La PAH Ebre ha recordat que Catalunya Caixa és una entitat rescatada amb diners públics amb 12.000 milions d'euros i venuda després al BBVA per 1.000 millons d'euros, "sense cap contraprestació social". "Al contrari, practica desnonaments silenciosos", afegeix la PAH.

Actualment, segons la PAH Ebre, Àngel té casa perquè l'administració ha complert amb les seues responsabilitats. Si fos per Catalunya Caixa, estaria al carrer. El col·lectiu recorda que, en lloc de donar contraprestacions a la ciutadania, Catalunya Caixa ha denuncia a la PAH, "que lluita pel dret a un habitatge digne i fa les funcions que hauria de fer l'administració". A més a més, "condemna ara a haver de fer front a unes despeses elevadíssimes per encarar un procés judicial absurd, pel simple fet de defensar un dret constitucional: el dret a l'habitatge".

Per tot plegat, la PAH Ebre i el Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre han animat i convocat la ciutadania a participar i donar suport als diferents actes i convocatòries en solidaritat amb les 17 encausades, així com a assistir a les concentracions de suport els pròxims 19, 20 i 25 de febrer al jutjat d'Amposta. De fet, aquest dimecres al matí ha realitzat una acció de protesta a la central de Catalunya Caixa a Tortosa. / Imatge PAH Ebre
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta