11 de febrer del 2015

Roquetes Comunicació, la primera publicació multimèdia municipal del Baix Ebre


ROQUETES (Baix Ebre).- A partir d'aquesta setmana, la majoria de les llars de Roquetes trobaran a la seua bústia, en format revista, un recull de les notícies més destacades que l’organisme autònom Roquetes Comunicació va tractar al llarg del 2014. Aprofitant al màxim els beneficis de totes les tecnologies, aquest recull de notícies es converteix en la primera publicació multimèdia que edita l’Ajuntament de Roquetes, amb la intenció de fer-lo arribar gratuïtament a les llars trimestralment.

Fa uns anys, la crisi econòmica va fer reduir el personal que treballava per Roquetes Comunicació de quatre a dos persones, el que va suposar que la publicació municipal Revista Roquetes deixés de realitzar-se. El regidor de Comunicació de Roquetes, Jordi Baucells, ha explicat que, a l’espera de la recuperació econòmica per poder tornar a publicar la revista municipal, l’Ajuntament ha decidit aprofitar tota la informació que genera Roquetes Comunicació a través de l’emissora municipal Antena Caro, les diferents xarxes socials i la mateixa web de l’Ajuntament, per publicar-la en un recull i fer-la més accessible a la ciutadania.

L’objectiu és rendibilitzar els costos i recursos per generar aquestes notícies fent-les més accessibles als molts ciutadans que no tenen accés a les tecnologies de la informació, tot evitant per una part la fractura digital entre la població i, per l’altra, creant més cohesió social al municipi.

'Roquetes Comunicació, recull 2014' consta de 24 pàgines amb una tirada de 2.500 exemplars. La publicació, a més de les bústies, també es trobarà a les oficines de l’Ajuntament i a la biblioteca Mercè Lleixà. El que fa diferent aquesta publicació és què totes les notícies que inclou, a més de llegir-les, també es poden veure en vídeo, escoltar el seu àudio i veure els àlbums de fotos de les diferents activitats recollides, que també es poden descarregar, ja que igual que tot el recull que està en format PDF. Per mitjà d’un codi QR que hi ha a la capçalera de les pàgines, s’accedeix al contingut multimèdia de cada pàgina, que està degudament organitzat en una pàgina web creada expressament. Si no es disposa d’un lector de codis QR, es pot accedir a tot el contingut multimèdia directament en aquesta adreça: www.roquetes.cat/recull2014.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta