19 de febrer del 2015

Marc Mur optarà a la reelecció encapçalant Entesa per Flix, a partir de l'acord entre Avancem i ERC



FLIX (Ribera d'Ebre).- Marc Mur optarà a la reelecció com a candidat de la coalició Entesa per Flix, que formaran Esquerra i Avancem per a les properes eleccions municipals del 24 de maig. L’acord es va presentar aquest dimecres al vespre a la sala d’actes de Ca Don Ventura, davant d’un nombrós públic i dels mitjans de comunicació. Els encarregats de rubricar el pacte electoral van ser l’actual alcalde, en representació d’Avancem, i el republicà Francesc Barbero, que ocuparà el segon lloc de la candidatura. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Mur ha explicat aquest dijous que han recuperat el nom de l’Entesa per Flix amb què els partits d’esquerres van guanyar les primeres eleccions democràtiques, l’any 1979. Segons Mur, ara Flix també està vivint uns moments complicats, a causa de la crisi pels acomiadaments a la factoria d’Ercros, i per això les esquerres també han considerat que calia concórrer junts a les eleccions. De fet, ha apuntat que els seus esforços se centraran en la recuperació econòmica i industrial de Flix.

Segons Mur, ha estat molt senzill assolir el pacte entre Avancem i ERC. L’alcalde ha recordat el precedent de l’acord postelectoral del 2011, quan socialistes i republicans es van entendre per formar el govern municipal. De fet, Mur ha assenyalat que aquest pacte de govern ha funcionat “molt bé”, i que ara han cregut que el més honest de cara a la ciutadania era concórrer junts a les eleccions del 2015.

En qualsevol cas, Mur ha fet un balanç molt bo del govern d’unitat que socialistes i republicans ven configurar amb el grup de CiU en la segona part del mandat, a partir del març del 2013, arran de la crisi d’Ercros. Així, Mur ha assegurat que el gran beneficiat d’aquest govern de concentració ha estat el poble de Flix, i que totes les diferències s’han solucionat internament. De fet, Mur no ha descartat tornar a configurar un govern d’unitat després de les municipals del maig.

D’altra banda, Mur ha apuntat que no el preocupa que el seu expartit, el PSC, puga presentar una llista pròpia a Flix, ja que així la ciutadania tindrà més opcions on triar. A més, ha afegit que l’entesa que s’ha donat a Flix entre Avancem i ERC podria donar-se també en altres municipis de la Ribera d’Ebre, i que es podrien concretar en les properes setmanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta