22 de novembre del 2007

La PDE alerta que la dessalinitzadora del Garraf és la nova interconnexió de xarxes

Creix el neguit al moviment social pel projecte d'un complex amb 32 hotels i camps de golf al desert dels Monegros

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va fer ahir una primera valoració del projecte de la nova planta dessalinitzadora del Garraf, que tindrà una capacitat per aportar 20 hectòmetres cúbics d'aigua potable a la xarxa de l'àrea de Barcelona. En aquest sentit, Tomàs va advertir que la dessalinitzadora quedarà connectada també a la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), i que per tant el projecte amaga en realitat la polèmica interconnexió de xarxes que el moviment antitransvasament va aconseguir que es retirés del Plan Hidrológico Nacional (PHN). D'altra banda, Tomàs va confirmar que els grups que treballen per la nova cultura de l'aigua també estan preocupats pels projectes turístics que es volen impulsar al desert dels Monegros.

«L'arribada de l'aigua del canal Segarra-Garrigues a l'àrea metropolitana és la nova via per al transvasament a Barcelona, mentre que la dessalinitzadora de Cunit és la interconnexió de xarxes que ja vam aconseguir traure del PHN», va alertar ahir el portaveu de la PDE. Manolo Tomàs va afegir-hi que l'antic perllongament del minitransvasament i la connexió de les canonades del CAT amb la planta d'Abrera, al sistema Ter-Llobregat, es farà ara a partir de la nova planta dessalinitzadora. La previsió de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) és que les obres estiguin acabades en poc més d'un any, però Tomàs va assenyalar que el projecte és «un acudit de mal gust». Així, el portaveu de la PDE va lamentar que també ara s'estiga parlant del caràcter reversible de la infraestructura. De fet, la planta podrà servir aigua dessalinitzada al litoral de Tarragona durant l'estiu, però derivarà l'aigua a l'àrea de Barcelona en els mesos d'hivern, que és quan puja la punta de consum a la regió metropolitana. En aquest sentit, Tomàs considera que la connexió de xarxes que es faria a les instal·lacions de la futura dessalinitzadora del Garraf podria utilitzar-se per enviar aigua de l'Ebre a Barcelona, com a mínim en casos d'emergència. El portaveu va tornar a acusar l'ACA i el Departament d'Agricultura d'estar impulsant projectes que contradiuen la nova cultura de l'aigua, com el canal Segarra-Garrigues i el regadiu del Xerta-Sénia. Així, la PDE també sospita que la interconnexió de la dessalinitzadora també servirà per disminuir la pressió de Barcelona sobre el Ter, ja que les comarques de Girona reclamen que es rebaixi la dependència de l'àrea metropolitana amb recursos hídrics alternatius, sobretot fins que no hi arribin els 3 metres cúbics per segon del Segarra-Garrigues. Segons Tomàs, a Barcelona també haurien d'arribar 2 metres cúbics per segon de la concessió del CAT, mentre que un metre cúbic per segon del Xerta-Sénia marxaria cap al sud, traspassant la frontera de Castelló. «Tots els projectes previstos al PHN ja estan en marxa, excepte el gran transvasament de l'Ebre, que era econòmicament inviable», va lamentar Tomàs. El portaveu de la PDE va concloure que el moviment social té molt clara la «radiografia» de la situació actual, i va instar els ciutadans del territori a actuar amb «intel·ligència». Tomàs va dir que la PDE s'està coordinant amb altres col·lectius de la Xarxa Catalana per una Nova Cultura de l'Aigua.

El Punt (22-Novembre-2007)

Foto: El Punt

30 comentaris:

  1. oooo kina por!!!!
    que deixin de xupar del "bote" i despres ja intentarem salvar el territori

    ResponElimina
  2. Si de veritat ens tocar manifestar ja verem a tots els que heu deixat pel cami.

    ResponElimina
  3. ara que volen? fa nomes pocs mesos que van ser eleccions, per que no es presenten? per que no surten al ruedo quan toca????

    ResponElimina
  4. Anonim de les 4:36, et puc afirmar de primera ma, i parlo d'arbre genealogic, que el sr. Manolo Tomás va fer campanya entre els seus a favor de CiU, no tingues cap dubte de que es un home molt feliç amb la victoria de Bel a Tortosa.

    ResponElimina
  5. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  7. Però no haviem quedat que això de la interconexió de xarxes era una cosa del maligne Pujol i de CIU?
    No era el PSC un partit antitrasvassista?
    Ara quan el sr. Tomas esta demanant el mateix que abans, ara li foten cops, quina cosa.
    Ara no ens manifestem no, no sigui que el Monty se'ns enfadi i ens foti a la llista negra.
    Millor que ens fotin l'aigua ara, mentre no la mos la fotin el PP i CIU no passa res.

    ResponElimina
  8. I el soci de Tomas, aquell com es deia, AZNAR!!

    On està el magafono de Aznar?

    Com mes et coneixo, mes magrada el teu gos (Els Pets)

    ResponElimina
  9. Crec que la PDE, i Manolo per aixo, sempre han estat al mateix lloc. No és la seva responsibilitat si altres, ej: algun que altre politic, canvia de pensament cada 4 anys. La PDE sempre ha defensat el mateix, i vindrà qui vindrà, pero sabem que els que venen a la mani, i siguen lluitant per la defensa del riu, almenys ells, ho tenen clar.

    ResponElimina
  10. Hi ha molta rabieta sociata ultimament a n'este blog. Però no us esforcesseu en desacreditar a gent com Manolo Tomàs, perque aquí tots ens coneixem massa.

    ResponElimina
  11. Que fort "siempre unidos jamas seran vencidos "

    ResponElimina
  12. Pos després de llegir la noticia d'avui en que ICV desmenteix el tema de la interconecció de xarxes per la desaladora, un veu que Manolo Tomás i Sancho ( CiU) pensen igual en contra de l'actual govern de Catalunya.
    No serà aixó que Manolo està mal informat gracies a les seves companyies convergents, que li fan dir el que a ells els hi interesa¿?
    Veig molta mala fe per aquí, intentant comparar el transbasament del PP i CiU de fa uns anys amb els temes actuals de l'aigua, que per a res son comparables.

    salut a Tothom

    ResponElimina
  13. Sóc al de l'arbre genealogic, Manolo Tomás no s'ha mogut mai de lloc es cert, ha estat sempre en contra del PSC.

    De rabieta cap ni una, et puc assegurar que una vegada rera l'altra els socialistes de les terres de l'Ebre marquem molt de prop el nostre partit i no permetem cap mena d'ingerencia en aquest tema i per tant estem contra el transvassament de l'Ebre.

    ResponElimina
  14. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. Ser de la PDE no dona dret a insultar.

    Anonim 12:00

    ResponElimina
  16. D'altra banda no he tingut mai cap dubte de dins de la plataforma hi havia un sector que treballava en contra del PSC, vaig haver de patir-ho en la meva propia carn en més d'una intercomarcal, al consell comarcal del Montsia.
    Ho recordes oi, anonim de 12:14?

    ResponElimina
  17. La PDE esta plena de botiflers, per això molta gent hi ha marxat i no creu en el Deu que la guia.

    ResponElimina
  18. jajajajajajaja tu, els atacs de pderos al PSC?
    perque no parles dels atacs dels PSCeros contra la PDE?
    jajajajajajaja .... i si a alguna ment se sent insultada pos que s'hi torne, tinc los cabells llargs i me'ls podeu astirar.
    lo cas és que PSC i CiU van a per l'interconexió de xarxes, las "Vegas de Aragon", regar les Garrigues o portar l'aigua a Castelló.
    Vegeu, llegiu i sabreu!

    ResponElimina
  19. Se busca gent daltonià, que no veien els colors (dels partits), per salvar el riu, i les TTE, sense pensar en les cadires.
    Olibdeu-vos de les sigles dels partits i fixeu-vos en els fets.

    ResponElimina
  20. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  21. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  22. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  23. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  24. Tècnicament el que es farà amb la dessaladora és una interconnexió de les xarxes d’aigua de les comarques tarragonines amb les de l’àrea metropolitana de Barcelona.

    Tècnicament el Canal Segarra Garrigues es fa per a portar l’aigua del Segre fins la xarxa d’abastament de l’àrea metropolitana de Barcelona.

    Tècnicament el canal que està sortint de Xerta arribarà a pocs km de Castelló. Per fer viable el Xuquer/Vinalopó

    Els que esteu en la gestió política tant municipal com altres ( i això ho saben almenys representants de 4 colors ) sabeu que a l’estiu de Campredó surten mes de 4 m3/s.

    Tècnicament està tot en marxa. sols manca la decisió política que sortirà , mani qui mani, a partir de la reforma de la llei d’aigües ( a molt tardà finals 2008/principis 2009) i la comèdia s’haurà acabat.

    ...Si la gent de les Terres de l’Ebre , siguin del color que siguin, no ho impedim .

    Que ho farem.

    en l’aigua no hi han colors , hi han interessos.

    Manolo Tomàs

    ResponElimina
  25. Gustau, com els entesos en la materia dieu que escriure amb majuscules vol dir que crides, pos aixo: ESTIC UNA MICA EMPRENYAT, HAS ELIMINAT UN PARELL DE COMENTARIS QUE CONTESTABEN A LA TAL ANONIMA DE LES 12:14 i 1:49 aplicant la teua filosofia, la qual em sembla be com a principi, pero molt mal aplicada en aquest cas ja que has decidit eliminar-los, no se si perque la " susodicha" es amiga teua. A continuacio et repeteixo algunes de les perles que ha deixat anar en els seus comentaris:
    ..."beneitet anònim de les 12 PM"
    ..."igual quels atontats que lliguen a Bel i Manolo".
    ..."Gustau, d'on surt esta penya?
    Del Sant Jordi o del Verge de la Cinta"...
    ...."vatros aneu badant en les tintoreries dels polítics que veureu com vos donen pel ses"

    Tambe et recordare que si algu, tot provocan, escriu: ...
    "jajajajajaja .. i si a alguna ment se sent insultada pos que s'hi torne", el menos que pot passar es aixo: que si torne.

    ResponElimina
  26. La susodicha no és amiga meua, no puc saber-ho si és anònima.
    Ja he esborrat els comentaris que penso que són ofenedors.

    ResponElimina
  27. Em sembla molt just, i t'ho agraixo, gracies.

    ResponElimina
  28. manolo tomas, ja accepto que no deixa de ser anecdotic, pero possats a fer, i ja que t'has decidit a entrar al rogle marfanteril, perque no ens desmenteixes aixo que es comenta mes amunt d'aquests comentaris, sobre la teua animadversio cap al PSC i la teva campanya a favor de CiU?

    ResponElimina
  29. Dóna la impressió que la gent dels partits éstà més capficada en definir el color del Sr. Tomàs (que si ara CiU, que si PSC...) que no pas en veure si és veritat que això és una interconnexió i quines conseqüències té per a les TT de l'Ebre.
    Molts dels comentaris anònims em dónen vergonya aliena ¿Podrien oblidar-se del Sr. Tomàs i dedicar-se a defensar les TT de l'ebre?

    ResponElimina
  30. Sr. carbo, vol dir que el Sr Tomas en algun moment no s'ha preocupat tambe del color d'algun que altre portaveu de la plataforma? , aquesta que finalment sembla que ja ha aconseguit patrimonialitzar.
    A mes a mes Tomas, com a persona que esta a l'aparador public, te la servitut de escoltar alguna que altra critica, inclus quant no siguen extrictament de fons.
    I aprofito l'ocasio per a tornar a plantejar l'esborrada de la pintada del mur del riu, per antiestetica i antiecologica, exclusivament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta