21 de juny del 2008

La PDE encara té «molts dubtes» que l'Estat haja derogat el transvasament


La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) encara té «dubtes molt seriosos» que el reial decret llei 3/2008 del 21 d'abril, que autoritzava el transvasament urgent a l'àrea metropolitana de Barcelona, haja quedat derogat pel govern de l'Estat. El portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello, va explicar ahir que un dels advocats del moviment social els ha advertit que el Consell de Ministres del 6 de juny no va derogar el decret amb un altre reial decret llei, sinó que es va limitar a deixar «sense vigència» les mesures previstes. «Ho estem estudiant a fons, perquè hem comprovat que en cap moment es parla de derogació del decret», va afegir-hi Panisello. El portaveu va assenyalar que aquesta indefinició provoca un cert neguit a la PDE, que dimecres a la nit va tractar de la situació, durant la reunió de la intercomarcal. «Si aquest decret no es deroga completament, es podria tornar a activar en qualsevol moment, si el govern de l'Estat considera que es repeteixen les circumstàncies que van justificar-lo», va interpretar. Així, Panisello va instar algun representant del govern català o de l'Estat a aclarir la situació legal del transvasament, així com de les expropiacions de les finques afectades per la construcció de la canonada. La PDE també va confirmar que la festa del 12 de juliol per celebrar l'aturada del transvasament no es farà a la plaça dels Mercats, sinó al passeig central del parc de Tortosa.

El Punt (21-Juny-2008)

37 comentaris:

  1. Aquestos si no tenen un enemic s'el busquen, recordem quan ZP va derogar el PHN van estar quasi un any dient que potser no fos veritat, de fet mai ho van celebrar.
    Son patèticament servils.

    ResponElimina
  2. La PDE es el millor que ens a passat a aquestes terres.

    Servils son els partits d'aquí respecte a les seves direccions nacionals.

    Patètiques son les explicacions per a explicar el que es difícil d'explicar quan a vegades es diu SI quan abans has dit NO i demà diràs NO HO SE, indecisions molt clares que nomes tenen com a finalitat fer contents als moderns senyors feudals de la nova Barcino.

    ResponElimina
  3. És curiós que els del PSOE d'aquí qualifiquen de servils la PDE, després del seu "servilisme" durant la crisi de la sequera. La gent d'ERC i d'ICV es va rebotar contra els seus partits, mentre que els del PSOE (excepte algun regidor en particular) varen acceptar majoritàriament les ordres dels caps del partit a Barcelona.
    A més, el problema del transvasament existirà sempre. D'aquí uns mesos en sortirà un altre (ara hi haurà qui m'acusa de futuròleg, però és qüestió de temps).

    ResponElimina
  4. "Patèticament servils"!! I de qui si se pot saber? És potser millor estar al servei d'una colla de corruptes esteponeros?

    ResponElimina
  5. Emigdi, caldria suposar-te una mica mes de rigor, no?. Quant dius: "els del PSOE d'aquí qualifiquen de servils la PDE" , d'on ho treus, d'algunes declaracions d'ells? que, a mi al menys, no em consten. Tambe escrius: "La gent d'ERC i d'ICV es va rebotar contra els seus partits". El que en el "PSOE" es "algun regidor en particular" en els de la corda idiologica es universal. Crec recordar que, sobre la dimissio de l'alclde d'Ulldecona (la mes important) t'hi vas manifestar en contra, Cal manifestar-se sempre de manera tant esbiaxada i partidista?.
    Com l'important, es l'important, no dire que m'hauria agradat que es fes la canonada, ara be, nomes per a veure com s'hagues acabat el "rebot" dels reboltats, si.
    Ara, tambe responme dien que el que dic ho ha dit el "PSOE"

    ResponElimina
  6. realment no entenc això de "servils". però també tinc la sensació que, a nivell d'imatge, la PDE pot acabar pareixent un organisme paranoic, dependent justament de l'existència d'un enemic.

    ResponElimina
  7. L’enemic es vesteix de seda....Però existeix.

    ResponElimina
  8. Si visquéssim al millor dels móns possibles no farien falta plataformes de cap tipo, però la injustícia i l'abús de poder continuen sent ben reals, com podem observar dia sí i dia també.

    ResponElimina
  9. rimer lloc el PHN no està derogat, està modificat i aplicant-se a tota velocitat.

    El que va fer Zapatero ( o va ser un altra persona ?)va ser treure part del títol 3r que fa referència als 1.050 Hm3 de l'Ebre.

    la resta queda igual : Transvasament Xuquer Vinalopó, Xerta-Sènia, Pacte de l'Aigua d'Aragó.. tot està a l'annex segon.

    Li ho vam agrair i vam celebrar tres festes : L'Ampolla,Poblenou i al Parc de Tortosa.Van assistir milers de persones.

    El decret 3/2008 del transvasament del tripartit a Barna tampoc està derogat, s'ha deixat "sense efecte". El decret llei segueix vigent . Les expropiacions s'han aturat, però no retirat el procediment.

    la Ministra Espinosa proposa un "pacte nacional per l'Aigua" amb el títol " Agua permanente"... veurem desprès de la Expo ...

    Jo crec que en el tema de l’aigua , no hi ha colors, hi ha interessos. I la gent de la defensa de l’Ebre, això ho tenim molt clar.

    ResponElimina
  10. Els interessos com tu dius son molt forts i jo també en soc concient, peró la meva pregunta es:
    i tu quins interessos tens?
    jo voldria que els expliquis i llavors podriem parlar mentre no crec res del que dius.
    M'explico els de CIU i els PP's diuen que els tranvasaments son bons, fins hi tot per als de l'Ebre, per un altre costat els PSC, ERC i IC diuent, projecten i ejecuten desaladores i la reutilització (nova cultura de l'aigua).
    Però vatros que voleu que ens voleu vendre?
    Negeu que el govern de la Generalitat esta fent en aquest sentit el que mai ningú havia fet.
    Ja quelcom que no quadra i per altra part en nom de qui parleu? del meu fa temps que no, esteu en mans dels que pretenen aconseguir el poder, avui uns demà uns altres?jo vull que les coses es fagin en cert rigor no vull ser un arma "arrojadiza" de ningú i l'EBRE no pot esdevindre aixó.
    Vas dir que la mani de Amposta era el final del Govern de la Generalitat,no vull formar part d'aquesta comedia de bufons i reis.

    ResponElimina
  11. I tú, Marde? De quina entitat pseudoprogressista en defenses los interessos? Estàs frustrat perquè lo teu grupet no aconseguirà alcaldies en un futur proper? Això de "nova cultura de l'aigua" que esmentes d'on ho van treure estos partits PSC,ERC,IC, que també esmentes? S'ho van inventar ells potser, o només ho van utilitzar en un moment donat per què los hi anava bé?
    "en nom de qui parleu? del meu fa temps que no" - Home, jo per la meua banda espero que la PDE no esdevingue una portaveu de polítics oportunistes, així que ja va bé que així sigue.

    ResponElimina
  12. També celebrarem esta petita, gran victoria - les batalles anem guanyant però la guerra sempre hi estarà - amb la piraguada del dia 5 i una festa el dia 12.

    Qui no creu en els objectius o motius de la Plataforma, també esteu invitats, si voleu fem una birra i xarrem sobre si poden existir persones que no creuen en cap color politic, uf , que fort!

    ResponElimina
  13. Ximo,
    M'he errat dient els del PSOE han dit servils, perquè ho deia l'anterior comentari, clarament pro PSOE, com ho és el teu. Si t'hagués agradat o no el de la canonada tu sabràs, però patètic que diguis que t'hauria agradat per veure la reacció de la gent d'ERC i d'ICV. No volia que dimitís ningú antitransvasista, perquè els que havien de dimitir eren els altres. Recordo tres càrrecs electes del PSOE d'aquí clarament transvasistes (Lizárraga, Sabaté i España). Com s'hagués acabat el "rebot" dels partits menuts del govern? La gent d'ICV ja estava gairebé amb un peu fora. Molts càrrecs electes d'ERC varen donar un toc d'atenció importantíssim a la direcció de Barcelona, quan ja es veia tot perdut, que va provocar l'actuació de Ridao a Madrid. En canvi, no em diràs que la docilitat no va ser la característica de la gent del PSOE d'aquí, la gran majoria dels quals (excepte algun regidor) justificàveu allò injustificable, perquè venia del partit (crec que en cas teu, puc dir "vostre"). Ximo, sí, ho repeteixo, la gran majoria de càrrecs electes del PSOE d'aquí van demostrar "servilisme" durant la crisi de la sequera.
    salut i lluita antitransvasista (mani qui mani).
    emigdi

    ResponElimina
  14. Aquest anònim que s'amaga amb el pseudònim de mar de fons fa oloreta de donar suport als mateixos que van concedir la medalla d'or a la ciutat a la PDE per lluitat contra el trasvasament de l'Ebre. Contra que han lluitat ara per dir que són servils?

    Molta gent que estira la PDE em mereix tot el meu reconeixement. No vull entronitzar a ningú, però a Manolo Tomàs, li hauríen de dedicar un carrer. Que no ha tingut que aguantar aquest home!!

    I li demano un carrer perquè ell està on ha d'estar, malgrat uns i altres l'han etiquetat de tantes coses.

    Si un vol fer punta al llapis sempre en podrà fer, i algun aspecte negatiu trobaríem. Però els aspectes positius són tan grans i inconmesurables que no puc dir altra cosa que: visca la PDE!!!!

    Però, compte, això no vol dir que dono coba a aquells sectors que l'han emprés contra els polítics en general sense distingir si havíen fet o han fet els seus deures. I és de justícia que tothom reconegui a tothom els seus mérits. I tant l'altra vegada com aquesta hi ha polítics que també han estat on havíen d'estar: al costat del nostre castigat territori.

    ResponElimina
  15. Emigdi, que a tu no t'hagues agradat que es fes la canonada, per veure com s'en anava tot en orris, es trencava el tripartit i els del "PSOE" s'en anaven a la merda?; no?, pos ho sembla.

    "la gran majoria (la gent del PSOE)justificàveu allò injustificable". Aixo que em dius sobre la meva pertenyença al "PSOE" ( suposso que com a quelcom humiliant i de desprestigi) no es "papetic", nomes desvetlla emocions penoses intenses. No estaria gens malament que, a l'hora de rebatre arguments dels demes, ho fesim contraposant arguments i no dequalificant a l'argumentador.
    Mira, Emigdi, amb tanta cordialitat com fermeça... i admiracio: quant tu defenses tant i tant i amb tanta contundencia al colectiu de gais i lesbianes d'aquestes terres, i jo t'aplaudeixo, perque es? perque ets gai? . Pos home, una mica mes d'equanimitat. Per una altra part, no passa res de ser gai, suposo com tampoc passa res de ser del PSOE, perque clar, es comença demonitzan al PP ( a Catalunya molt) es continua amb el PSOE, des de posicions independentistes radicals, tambe es demonitza a CiU ( per traïdors, clar) i, a que ens porta aixo?, a la exclussio i al sectarisme mes pur i dur. Aixo si, mentres tant al govern i a la mamella.

    Pd. Jo tambe condemno als que des d'Espanya, demonitzen els nacionalismes de l'Estat.

    ResponElimina
  16. Hola Mar de fons
    Ja veig que personalitzes. No es bo. Però et diré que els meus interessos han estan prou clars i evidents en tots aquests anys . No hi ha res mes.

    Afirmo que la planificació que s’està fent des de l’ACA es l’adequada. El que ha fallat és la gestió d’aquest període de transició i sobre tot la conclusió que es desprèn :
    Transvasament de l’Ebre ( mes o menys camuflat) i entrega de la gestió a Agbar ( privatització) . Això vol dir involució i tornar a lo de sempre .

    Evidentment,no podem estar d’acord amb això , ho plantegi qui ho plantegi, siguin amics, coneguts o veïns , o una altra cosa.

    Mai la PDE ha buscat representar a ningú. Per n’això estan altres organismes. Natros defensem el que potser haurien de fer aquets organismes i no ho fan.

    Hem sembla be que no participis en la Defensa del Territori, no hi cap obligació. Jo estic molt tranquil de fer-ho i crec que milers d’Ebrencs també. Ja ho veus tots no podem ser iguals. També t’he de dir que no sobra ningú, però que tampoc trobem a faltar a ningú.

    No està be que insultes a la gent que ens vam manifestar a Amposta. No diu molt al teu favor.

    ResponElimina
  17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  18. Mardefons: Hi han coses que s’han de fer, entre altres motius perquè si no t’ho fas tu no t’ho farà ningú. La ètica ja no es un valor en política de fa molt temps; i el sentit comú tampoc.
    La democràcia ens permet al menys el dret al “pataleo”. Qui em pot negar aquest dret?
    En política no es necessari estar adscrit a cap formació per exercir-la, però si vostè creu que tot respon a inconfessables interessos, es un problema seu. Es pot estar d’acord o no , però desde el seu mes que probable posicionament polític no ens faci jocs de mans buscant obscurs i ocults interessos per un majoritari posicionament de la gent d’aquestes terres. Veig que a vostè li agrada buscar els tres peus al gat, però vostè mateix es delata ja que les seves acusacions porten una carga de contingut polític molt concret. A lo millor es que a la seva formació política li hagués agradat encapçalar o patrocinar un moviment ciutadà d’aquesta envergadura..
    En tot cas les seves declaracions denoten una certa frustració per no haver-ho aconseguit.

    ResponElimina
  19. manolo tomas, ja que et veig en ganes de contestar als marfanteros( cosa que no vas fer en plena efervesencia anti-canonada, per cert) et preguntaria perque manteniu penjada la pancarta en la que acuseu de terrorista a l'estat?
    Te'n recordes quant treies les que demanaven el vot positiu al referendum d'entrada a l'OTAN?. Tenim una edat....i una historia.
    De passada tambe ens podries dir si es veritat el que diu P. Arrojo aquesta setmana a la veu de l'Ebre, quant a que li vas "demanar perdo" sobre les acusacions de traïdor que li havieu fet.
    Tot el dit, no treu ni gens ni mica de merit i valor a la teva dedicacio a la lluita i defensa honesta i de vegades equivocada en defensa del riu i per extensio del territori.

    ResponElimina
  20. Al menys Manolo Tomas dona la cara i no com molts que s'amaguen dins l'anonimat d'un nick.

    ResponElimina
  21. Mai he dit res que no pugue dir a la cara de ningu i, a mes a mes sobre el recurrent tema de l'anonimat o anonimat amb nick, els que, com jo, tenen un nom i cognoms que res diuen a ningu i son absolutamnet irrellevants per a la resta, el fet de fer-ho public aporta alguna cosa?

    ResponElimina
  22. Ximo,
    Veig que no ens entenem en res. No volia la canonada perquè sempre he defensat posicions antitransvasistes mani qui mani. Quant al tripartit, jo defenso els partits de l'esquerra catalana, no el tripartit, i sempre ho he dit. Puc estar errat, però és la meua ideologia, per a mi molt important.
    Quant a desprestigiar el PSOE, com tu dius, jo estic a les antípodes ideològiques d'aquest partit, llavors no t'ha d'estranyar que els ataqui amb duresa.
    D'altra banda, no sóc gai. Sóc casat amb una dona i tinc un xiquet i una xiqueta. T'ho dic no com una justificació, ja que com veig que has anat llegint els meus posts, estic totalment compromès amb la defensa del col·lectiu homosexual, fruit d'unes conviccions molt fermes de defensa de l'ésser humà i la seua llibertat sexual, total.
    A més, parles de demonitzar, de la banda espanyola en són mestres. I tu mateix, no fa gaire dies, feies una insinuació en un post d'aquí a la Marfanta, contestant indirectament un escrit meu, en què deies que "hi havia gent que buscava alguna cosa i no l'aconseguia", en clara referència a mi. He estat en política des dels 16 anys, i no he guanyat mai ni un cèntim, i no crec que des del meu posicionament ideològic mai em vegis en un càrrec d'importància. Llavors, si em coneguessis, tampoc no hauries fet aquesta insinuació.
    D'altra banda, Ximo, m'agrada discutir i continuem intercanviant opinions.
    salut des de Campredó
    emigdi

    ResponElimina
  23. Es sensacinal, Emigdi. Primer que res dir-te, sense ironia, que em sento honorat quant algu com tu em llegeix, encara que sigue en escrits que presumptament t'al·ludeixo.
    Efectivament, no ens entenem massa, no, pero vols dir que no es perque vas a pinyo fixe?. Home que ja ho se que no erets partidari de la canonada. No em tergiverses, per favor, com tambe se que no ets gai, en canvi t'esplaies en explicacions i "curriculums" . En serio que no has compres que t'havia posat l'exemple de la teva defensa del colectiu homsexual com a prova de que no cal ser tal o qual cosa per a defensar-la en general o exepcionalment?
    Jo tambe xalo molt polemitzan amb tu.

    ResponElimina
  24. Com sempre la PDE ha de posar en dubte i, extendre la seva negra suposició sobre les decisions que pren el govern, bé sigui de la Generalitat o de l'Estat. Sap greu la deslleialtat del moviment social cap a qui va ser el seu aliat a l'hora de derogar el PHN. Ho sento per Emigdi, per Tomàs i d'altres, però quan es veu tan el llautò i el seu únic objectiu queda al descobert, que la dreta torni a governar a Catalunya sota el mantra nacionalista, un no pot per més que mostrar la seva decepció i desencant. Per sort, la democràcia no els dona a ells el vot de qualitat que desitjarien, els ciutadans/es de Catalunya i Espanya vàren decidir des del 2004 que fossin les forces de progrès les que donèssin fi a vuit i vint-i-tres anys de governs d'extrema dreta a Catalunya i a Espanya. I en aquest aspecte, i sé que això els fa mal,PSOE i PSC són les claus de volta d'aquesta arquitectura del progrés i la llibertat.

    ResponElimina
  25. Sneijder, si no sabes pa que te metes?
    Per favor, menos militants en carnet per aquí. Què no veieu que la vostra tasca acaba sent contraproduent?

    ResponElimina
  26. Sneijder : Amic meu, les teves rimbombants declaracions fonamentalistes i apologètico- messiàniques m’han fet pensar... Però no et preocupes; no mes han estat dos segons!

    ResponElimina
  27. en serio: voleu dir que els que no militem, no acabem sent militants tambe? encara que sigue dels no militants. Pos no cal tanta caguera ni tanta criminalitzacio dels afiliats dels partits que, mentre no es demostri el contrari, i sino ho fan per interesos espuris, tenen ( o no? ) tot el dret a minifestar-se com tothom.

    ResponElimina
  28. Vol dir-me qui els hi nega aquest dret?

    ResponElimina
  29. Mireu no milito en lloc, el món(per sort) esta fet de colors jo defenso els que més m'agraden i vatros els vostres.
    Del que renego es dels qui es pasen el dia denunciant fantasmes i van de salvapatries de farigoleta i ciri a la mà,- no me creo nada.

    ResponElimina
  30. Mardefons: Sento dir-li que pot estar equivocat; i li raonaré..
    No es cap obligació estar afiliat cap partit polític per fer política, però comprenc que vostè te certes simpaties molt licites cap alguna formació política al reconèixer que defensa els colors que li agraden. De vegades el simpatitzar o militar per algun color ens limita molt. La mateixa disciplina de partit, la instrumentalització dels afiliats per certes promocions personals, la manca de democràcia interna, el finançament, les campanyes, etc etc ens empresonen en una mena de pensament estàndard (ells diuen cohesió) que moltes vegades no donen opció a la critica ni al dissentiment.
    Quan algú aixeca la veu “discordant” en una reunió de partit; sempre hi ha el que esta assegut a la taula presidencial que diu : “Això ha de ésser així perquè ho ha dit el Pepet”. S’entén que el “Pepet” es un alt directiu de la executiva a Barcelona o Madrid del partit en qüestió.
    Miri, diuen que “para gustos colores”...A mi em continua agradant el blanc.

    ResponElimina
  31. Mardefons: Aquí tens un exemple del que passa en política de “pensament estàndard”o de alta cohesió...

    Cristina Fornós // ACN // 23.06.2008 // 18.28 h Ref. 435737 // 0caràcters

    Tortosa.- L'Ajuntament de Tortosa ha donat a conèixer aquest dilluns que la corporació local compta amb un import total de factures d'extrajudicial –factures de fora de pressupost- corresponents a l'any 2007 de 2.657.617 euros. Segons la tinent d'alcalde d'Hisenda del consistori tortosí, Matilde Villarroya, la causa principal de l'existència d'aquest dèficit extrapressupostari es deu al fet que 'l'anterior govern local –del PSC- va generar una alta quantitat d'extrajudicial', concretament un '90% de les factures de fora de pressupost'. L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ha manifestat la voluntat de l'Ajuntament de 'solucionar aquesta situació i evitar que es repeteixi any rere any'.

    ResponElimina
  32. No era el kukusklan, que anava de blanc? o era el R. Madrid?. Xorrades a part, estem parlant amb un convers, Mac calan, ates el coneixement tant exahustiu del funcionament d'assembles i vida interna dels partits?
    Per cert, vol dirme qui acusat ningu de negar el dret dels militans a manifestar-se?. He fet una pregunta retorica i a l'espai.
    TeniM la pluma (o teclat) lleugera.

    ResponElimina
  33. Jo tinc la sort o la desgracia(potser si la meva anima restes tota la vida candida seria més feliç) d'haver pogut comprovar que en un 93'57%(aquesta dada es del tot correcta)dels que diuent ser apolítics son fatxes amb "complexos"(tots no som com el senyor Faura fatxa i amb orgull de ser-ho, ningú es perfecte)es a dir, en aquest foro d'imparcials imparcials no podem presumir-ne ningú, ni el moderador que molts cops actuar més de creador d'opinió(univers subjectiu) que de periodista ras( univers cercador de l'objectivitat).

    ResponElimina
  34. Apreciat"cucafera", dons que l'espai li contesti...

    ResponElimina
  35. Voldria sortir al pas respecte del etiquetatge a la lleugera que molta gent empra de forma insultant i ofenedora envers de concrets posicionaments politics que son perfectament respectables i que d’alguna manera delaten una manca de sensibilitat democràtica de qui els utilitza . Es massa comú, com a fet “mardefons” utilitzar la paraula “fatxa” que com vostè sap ve de feixista i a sobre atribuir-la a un cognom concret. Si jo fora el moderador li hagués retirat el seu comentari per ofenedor. La practica democràtica es basa en el respecte i no en qualificatius fora de to.

    ResponElimina
  36. "(tots no som com el senyor Faura fatxa i amb orgull de ser-ho, ningú es perfecte)" aquesta frase, a mi tambe em sembla fora de lloc, primer perque no crec que sigue cert, ni tampoc que es senti orgullos de ser-ho. Tu, mardefons, li has sentit dir aixo?

    ResponElimina
  37. Vosotros seguid discutiendo que cuando os deis cuenta, el transvase de Xerta a Calig estará llegando a Benidorm. Al ataque y sin dormirse.
    Saludos.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta