17 de febrer del 2015

Pallarès defensa la 'professionalitat' del cap dels Agents Rurals a l'Ebre, tot i la polèmica pel brot de sarna



TORTOSA (Baix Ebre).- La gestió del brot de sarna que afecta la cabra salvatge dels Ports ja ha arribat als serveis jurídics del Departament d'Agricultura a partir d'un informe elaborat pel director dels serveis territorials a l'Ebre, Pere Vidal, on es qüestiona l'actuació del cap dels Agents Rurals al territori, Miquel Àngel Garcia. Però el delegat del Govern, Xavier Pallarès, ha demanat calma a les entitats, propietaris privats, i ajuntaments que, en les darreres setmanes, han exigit la destitució de Garcia, i ha defensat la seua "professionalitat". "Ara caldrà saber què ha passat i estudiar si és pertinent o no obrir-li un expedient al cap dels Agents", ha afegit. En una entrevista a Canal 21 Ebre, Vidal va anunciar divendres passat que Agricultura investigaria a petició seua la gestió que el cap dels Agents Rurals ha fet del brot de sarna, i va admetre que estava "fart" de Garcia perquè durant els darrers tres anys s'ha sentit "observat".

El delegat ha defensat la "professionalitat" de Miquel Àngel Garcia quan fa la seua feina, però ha reconegut que rep les "pressions" d'alcaldes i entitats del territori que demanen la seva destitució. "Cal que el temps posi tranquil·litat a aquesta crisi, però abans d'actuar cal saber què ha passat", ha afegit. Sobre l'informe elaborat pel director dels serveis territorials d'Agricultura, Pere Vidal, que demana que s'obri un expedient al cap dels Agents Rurals, Pallarès ha explicat que ja està als serveis jurídics del Departament i que aquests seran els que l'hauran de validar o no i considerar si és pertinent o no prendre alguna mesura. "La meva confiança cap a Miquel Àngel Garcia és total perquè és un professional que s'ha guanyat la seva plaça i es mereix el respecte del delegat del Govern i també dels alcaldes, però és cert que cal saber perquè hi ha aquest descontent per una bona part de la societat cap a la seva actuació", ha afegit.

En un mes, ja s'han abatut 67 cabres afectades per sarna. Tot i que des del Govern no s'ha pogut quantificar l'afectació de la sarna en les cabres dels Ports, sí que s'ha detallat que des que, fa tot just menys d'un mes es donessin les autoritzacions per abatre els animals malalts, s'han capturat 67 exemplars. El delegat del Govern ha minimitzat l'aparició del brot de sarna assegurant que "sempre n'hi ha hagut", i que serà impossible d'eradicar, i ha defensat la gestió feta des de l'Administració i gestors de l'àrees privades de caça per prendre mesures per a controlar-lo. / Via ACN i Canal 21 Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta