17 de febrer del 2015

Pelegrí es compromet a treballar amb la PDE per redactar l'informe pendent sobre el pla hidrològic



TORTOSA (Baix Ebre).- El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, s'ha compromès amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) a treballar de forma coordinada i conjunta per impulsar la redacció de l'informe sobre l'afectació del Pla Hidrològic de l'Ebre sobre els espais de la Xarxa Natural 2000, al Delta. En teoria, l'acord ha de permetre desencallar definitivament l'elaboració d'aquest document, que la PDE reclamava des de feia mesos per demostrar davant la Comissió Europea els efectes perjudicials de la planificació hidrològica aprovada pel govern espanyol sobre el tram final del riu. Abans de quinze dies, representants del Departament i del moviment antitransvasment es reuniran per definir un calendari.

Una quinzena d'activistes de l a PDE s'han concentrat aquest dilluns a la tarda a Tortosa per rebre Pelegrí amb una pancarta i entregar-li un paquet de sal, el símbol de la destrucció del Delta si es manté planificació i els cabals ambientals que inclou. A través de la mediació de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, el conseller havia accedit prèviament a reunir-se amb representants de la PDE. qui li han traslladat, com ja ho van fer la passada primavera, la seua preocupació davant el retard continuat de l'informe des de fa mesos.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha remarcat que si bé era "molt important" haver-lo pogut tenir el passat mes de novembre, quan la Comissió Europea i el govern espanyol discutien sobre el Pla, la seua redacció continua tenint "molt valor en la lluita jurídica" contra el Pla en l'àmbit europeu. Especialment, davant la negativa de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i del govern espanyol de revisar els cabals, que haurà de valorar Brussel·les. "Treballarem conjuntament, esperarem els resultat de les reunions i confiem tenir el document al més aviat possible per enviar-lo a la Comissió Europea, que ens l'ha demanat", ha reiterat Tomàs.

Pelegrí, de fet, ha convidat els representants del moviment social contra els transvasaments a mantenir una reunió a la seu del Departament, a Barcelona, abans de quinze dies. En la trobada s'haurà de definir el calendari per redactar i disposar definitivament de l'informe. Hi participaran els tècnics de la Generalitat encarregats de la tasca i l PDE podrà proposar els seus perquè puguin participar en la comissió.

El conseller ha justificat el retard arran la modificació dels criteris, per part de la Comissió Europea, per crear noves zones d'especial conservació. Segons ha assenyalat, Agricultura podrà acabar de definir les afectacions a les zones de la Xarxa Natura 2000, com el delta de l'Ebre, un cop el Departament de Territori i Sostenibilitat hagi finalitzat el seu informe incorporant aquestes modificacions normatives. Segons Pelegrí, però, els treballs ja han començat i disposen "d'indicis". "També estem en contra del Pa Hidrològic i dels cabals mínims establerts" ha tancat Pelegrí. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta