5 de febrer del 2015

Urbanisme desautoritza l'abocador del Pinell de Brai i aprova la subdivisió de les naus de Lear


EL PINELL DE BRAI (Terra Alta).- La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) ha denegat el pla especial de l'abocador que diverses empreses projectaven en unes antigues argileres del Pinell de Brai. Un projecte rebutjat per l'actual govern municipal; que els veïns del Pinell de Brai també van rebutjar majoritàriament en un referèndum l’any 2010, i que no entrava en la planificació de gestió de residus de la Generalitat. De fet, l’Agència Catalana de Residus (ACR) ha emès un informe desfavorable al projecte, i que ha servit perquè Urbanisme hagi tancat la tramitació urbanística d’aquest pla.

En canvi, Urbanisme sí que ha aprovat el pla parcial que afecta el sector industrial de Roquetes en què es troben les naus de l’antiga Lear, i que van quedar en desús. Aquest pla no permet fer nova edificació, sinó adequar el sostre actual i subdividir-lo per facilitar l’arribada de noves activitats econòmiques.

A banda, la CUTE també ha valorat el projecte del tanatori municipal de Móra la Nova. Una sentència va anul·lar la llicència d’obres del nou equipament després que el jutge considerés que la classificació dels terrenys en què està ubicat l’antic escorxador és sòl no urbanitzable de valor agrícola, i que abans de concedir la llicència d’obres per fer-hi el tanatori haurien d’haver modificat les normes subsidiàries de Móra la Nova. L’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, va afirmar que la planimetria situa l’edifici en sòl urbà, que l’Ajuntament recorreria la sentència i que buscarien la validació del projecte per part Urbanisme. Una validació que han aconseguit amb l’aprovació de la regularització urbanística de l’espai.

Finalment, també han aconseguit el vist-i-plau de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre una modificació urbanística al Poblenou del Delta per la construcció d’un hotel d’uns 800 metres quadrats, i també l’ampliació d’un celler vitivinícola a Horta de Sant Joan./ Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta