6 de març de 2015

Ascó adjudica la restauració de la torre del castell per més de 250.00 euros


ASCÓ (Ribera d'Ebre).- El castell d'Ascó recuperarà en els propers mesos la torre. Malgrat que és l'element de la fortalesa que millor es conserva, actualment només disposa de dues de les quatre parets i presenta un risc de degradació. La Junta de Govern Local va aprovar aquest dijous l'adjudicació de la reconstrucció de la torre, per un import de 250.588 euros més IVA. La reforma es durà a terme d'acord amb imatges fotogràfiques que es conserven de la dècada de 1870.

Els treballs, que començaran en els propers dies, serviran també per tirar endavant una nova actuació arqueològica per localitzar la possible entrada principal de la fortalesa. Aquesta actuació, que té un termini d'execució de sis mesos a partir de l'inici dels treballs, tindrà lloc aproximadament un any després de les excavacions arqueològiques que van fer aflorar elements templers que havien quedat colgats sota la runa amb el pas del temps.

L'Ajuntament d'Ascó va adquirir el castell l'any 2013 i la primavera passada hi va impulsar la primera actuació arqueològica. Aleshores es van desenrunar entre un i sis metres de profunditat, deixant a la vista un carrer empedrat amb còdols i diverses estructures d'emmagatzemament. També es van instal·lar puntals a la torre per reforçar-la./ Imatge Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta