22 de març del 2015

El CAT usarà la química de l'ozó per eliminar les restes de medicament i droga de l'aigua de l'Ebre


L'AMPOLLA (Baix Ebre).- El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) farà servir la química de l'ozó enlloc de la química del clor a l'hora de detectar i eliminar els productes emergents de l'aigua de l'Ebre, que majoritàriament són restes de medicaments i drogues. El nou equipament costarà 7 milions d'euros i estarà a punt en un any i mig. Més aviat, en canvi, el consorci preveu tenir enllestides les obres de millora de la canonada que porta l'aigua de l'Ebre cap al Camp de Tarragona. Es tracta d'una canonada soterrada a la zona del coll de Balaguer que s'utilitzarà quan no funcioni la canonada actual, que passa per un túnel, i que pateix molts problemes. L'obra té un cost de 3 milions d'euros i estarà acabada a l'estiu.

Aquestes inversions formen part del programa 2013-2017 de la millora de les infraestructures del CAT que té un pressupost de 13 milions d'euros. Un dels projectes que ja s'ha posat en marxa és el nou sistema informàtic intel·ligent amb què s'aconseguirà reduir un 15% el consum energètic.

El consorci, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l'Aigua aquest diumenge, ha recordat que el territori segueix gastant menys aigua. El consum se situa de mitjana en els 65 hectòmetres cúbics per persona i any, una xifra que es manté des de 2013 i que continua sent de les més baixes de l'última dècada. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta