6 de març de 2015

La crescuda de l'Ebre provoca problemes al pavelló de Remolins i al pou del parc de TortosaTORTOSA (Baix Ebre).- El riu Ebre manté l’alt cabal dels darrers dies però comença a remetre l’avinguda provinent del tram central de la conca. En concret, segons ha informat Protecció Civil, el cabal sortint de Mequinensa ja és superior al cabal provinent aigües amunt de l’embassament. Tot i això, es manté el desembassament de 1.800 metres cúbics per segons al sistema Mequinensa-Riba roja-Flix. Segons dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), a les 15 hores el cabal del riu al seu pas per Ascó era de 1.844 metres cúbics per segon, mentre que per Tortosa hi passaven 1.808 metres cúbics per segon i l’alçada del riu era de 5,53 metres. De fet, aquest nivell de l’Ebre ha provocat inundacions al pavelló firal de Remolins i també la sobresortida del pou del parc municipal Teodor González. De la mateixa manera, la riuada també ha estat a punt d'arrossegar l'embarcador fluvial de l'antic escorxador, a Remolins.

L’avinguda del riu també ha acabat inundant finques de sembrats, horta i fruiters al Baix Ebre i la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, el coordinador de la Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, Joan Montesó, ha desaprovat la gestió que ha fet la CHE de l’avinguda del riu i ha insistit en què la confederació tenia “suficient previsió” per desembassar dies abans i evitar el negament de finques al tram final del riu. Protecció Civil manté el pla INUNCAT en fase d’alerta. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta