4 de març del 2015

La crescuda del cabal de l'Ebre comença a inundar les parts més baixes de Flix


FLIX (Ribera d'Ebre).- La crescuda del cabal del riu ja ha començat a inundar les parts més baixes del passeig de l'Ebre de Flix. De fet, l'Ajuntament flixenc ja havia segellat l'accés al Club Nàutic, en previsió que l'Ebre es desbordés en algun punt durant aquest dimecres. Així ho ha explicat via Twitter el regidor de Protecció Civil de Flix, Francesc Barbero. De la mateixa manera, Barbero ha explicat que les obres de descontaminació del pantà de Flix estan dimensionades per poder treballar amb normalitat fins als 3.000 metres cúbics per segon.

En aquest sentit, Protecció Civil havia posat en alerta tots els municipis pròxims al riu, després que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) haja decidit soltar 1.800 metres cúbics per segon del sistema d'embassaments Mequinensa-Riba-roja-Flix. Els pantans han arribat al límit de la seua capacitat aquest dimecres a primera hora del matí, i això ha fet que la CHE s'haja vist obligada a ordenar un increment del cabal que s'està desembassant i que des del passat divendres era de 1.550 metres cúbics per segon. La Generalitat ha activat en fase d'alerta el pla INUNCAT i el delegat del Govern, Xavier Pallarès, ha lamentat que la CHE hagi "jugat tant al límit". / Imatge Francesc Barbero,  a Twitter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta