20 d’abril de 2015

Bel qualifica 'd’imprudents' les declaracions de Sancho sobre la creació d’un consorci sanitari a l’Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ha qualificat "d'imprudents i inconvenients" les declaracions fetes la setmana passada pel secretari de Participació Local i Social del Departament de Salut, Francesc Sancho, sobre la necessitat de crear un ens de gestió de l'àmbit sanitari a les Terres de l'Ebre. Bel, que s'ha mostrat partidari de fer "alguna cosa", ha lamentat que es faci una proposta així a finals de legislatura i davant d'un cicle electoral. Bel ha defensat que es faci des de l'àmbit públic però de forma ben feta, consensuada, i que passi per persones de futur i no de passat.

Bel ha lamentat que Sancho hagi fet aquestes declaracions "sense tenir en compte al món local" del territori, cosa que ha titllat de "falta de respecte absolutament imperdonable". El dirigent convergent ha criticat, sobretot, el moment de fer la proposta "potser l'havia de plantejar fa dos anys", i ha reiterat la necessitat de "moure fitxa" en l'àmbit sanitari de les Terres de l'Ebre "des de la discreció, el consens, i no entrant com un elefant a una terrisseria". L'alcalde ha assegurat que Sancho no ha parlat mai d'aquesta qüestió amb l'Ajuntament de Tortosa i li ha llençat una advertència: "si el senyor Sancho pensa que a les Terres de l'Ebre es pot fer alguna cosa sense tenir en compte l'Ajuntament de Tortosa és que no li ha servit de res la seva etapa com a delegat del Govern".

En canvi, divendres passat, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, va fer una primera valoració de les declaracions de Sancho sobre la necessitat que les Terres de l’Ebre tinguin un ens propi que gestioni les infraestructures sanitàries del territori. Piñol va dir que com a alcalde no li sembla una “idea descabellada”, i que un cop passi el cicle electoral caldrà parlar-ne i plantejar diferents possibilitats per buscar solucions en benefici del territori.

El secretari de Participació Local i Social del Departament de Salut va plantejar divendres la necessitat que les Terres de l'Ebre tinguin un ens propi que gestioni les estructures sanitàries del territori. Tot i no atrevir-se a parlar de consorci sanitari, arran de la polèmica generada a Lleida, Sancho va assegurar que cal decidir quina és la fórmula adient per tirar endavant una "estructura" que permeti dotar el territori "d'autonomia d'organització i gestió". Des de Tortosa, on va presidit el Consell de Salut de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, i sense voler anomenar Sagessa i l'entramat Innova, Sancho va admetre que la creació d'aquest ens o consorci serviria per desvincular definitivament les Terres de l'Ebre de Reus. Sancho també va assegurar que per fer-ho realitat només cal "voluntat política" i que l'existència d'aquest ens autònom permetria, per exemple, que l'estalvi que aconsegueix l'eficàcia de l'assistència primària a les Terres de l'Ebre "es quedi al territori".

En aquest punt, Sancho va fer una crida a les forces polítiques per cercar el màxim consens després del cicle electoral. En aquest ens haurien d'estar representats Generalitat, ajuntaments, proveïdors de salut, usuaris i professionals, entre altres. / Via Canal 21 Ebre i ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta