17 d’abril del 2015

La CUP acusa CiU de voler privatitzar la sanitat pública de les Terres de l’Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- La CUP de les Terres de l'Ebre ha acusat el govern de CiU de voler privatitzar la gestió de la sanitat pública al territori, després de conèixer les declaracions de Francesc Sancho sobre la necessitat de crear un ens sanitari. "Des de CUP EBRE volem manifestar la nostra preocupació per aquestes declaracions, perquè la creació d’un consorci sanitari és un pas més cap a la privatització de la sanitat". han dit a través d'un comunicat. "Com que el tarannà de l’actual govern de la Generalitat i dels governs municipals de les Terres de l’Ebre és autoritari i gens consultiu, ni la ciutadania ni les persones professionals de la salut han estat informades de com seria aquest consorci que volen impulsar des del Departament de Salut", han remarcat.

"Però ens podem imaginar que serà semblant al projecte que volen impulsar a Lleida i que ha provocat tanta oposició entre la ciutadania i professionals de la salut. Des de CUP Ebre creiem que cal un reestructuració de l’ICS (Institut Català de la Salut), que cal treballar per millorar la seua gestió i coordinació, que s’ha de contar amb les persones treballadores i usuàries en la seua gestió", han afirmat des de la CUP. "Cal millorar la gestió pública però no des de la privatització perquè l’experiència ens demostra que la gestió privada és un niu de malbaratament de diners públics, d’opacitat i manca de control absoluta de com es gestionen els diners públics. Un model que ha generat desenes de casos de corrupció en la sanitat pública catalana", continua el comunicat.

"Volen imposar el model de gestió de SAGESSA a tota la sanitat pública (i fins i tot empitjorar-lo perquè els estatuts del consorci lleidatà permeten la intrusió de capital privat), un model que té oberta una investigació judicial per presumpta corrupció amb més de 60 imputats (entre ells l’ex president de l’ICS i l’exdirector del Catsalut) i que també afecta als hospitals gestionats per SAGESSA a casa nostra", afirmen des de la CUP. "Creiem que la salut és un dret fonamental de les persones i que l’únic problema que ha tingut la sanitat pública catalana és qui l’ha gestionada, perquè ho ha fet des de criteris empresarials i amb interessos privats. Per això, demanem a la ciutadania i professionals de la salut, que mostrem plegats el nostre rebuig davant aquest nou atac als nostres drets més fonamentals i ens comprometem a lluitar amb fermesa perquè aquest consorci mai esdevinga realitat", conclou el comunicat de la CUP a les Terres de l'Ebre. / Imatge CUP Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta