17 d’abril del 2015

Sancho planteja un ens per gestionar la salut a l'Ebre, però evita parlar d'un consorci sanitari


TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari de Participació Local i Social del Departament de Salut, Francesc Sancho, ha plantejat la necessitat que les Terres de l'Ebre tinguin un ens propi que gestioni les estructures sanitàries del territori. Tot i no atrevir-se a parlar de consorci sanitari, arran de la polèmica generada a Lleida, Sancho ha assegurat que cal decidir quina és la fórmula adient per tirar endavant una "estructura" que permeti dotar el territori "d'autonomia d'organització i gestió". Des de Tortosa, on ha presidit el Consell de Salut de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre en substitució del conseller Boi Ruiz, Sancho ha fet una crida a les forces polítiques per cercar el màxim consens després del cicle electoral. En aquest ens haurien d'estar representats Generalitat, ajuntaments, proveïdors de salut, usuaris i professionals, entre altres.

Francesc Sancho ha assegurat que la mesura és un objectiu de futur però que ho ha de ser de forma immediata després del cicle electoral d'aquest any. "Ja sé que no és el millor moment per parlar-ne, hem de deixar passar el període electoral, però després ens hem d'asseure i aconseguir una estructura amb autonomia de gestió i territorialització de les estructures sanitàries de les Terres de l'Ebre", ha afegit.

El secretari de Participació Local i Social del Departament de Salut ha explicat que n'ha parlat de la creació d'aquest ens amb alguns dels seus interlocutors i ha deixat clar que les Terres de l'Ebre han de tenir capacitat de decisió des del territori "i no des de territoris veïns". Sense voler anomenar Sagessa i l'entramat Innova, Sancho ha admès que la creació d'aquest ens o consorci serviria per desvincular definitivament les Terres de l'Ebre de Reus.

Sancho ha assegurat que per fer-ho realitat només cal "voluntat política" i que l'existència d'aquest ens autònom permetria, per exemple, que l'estalvi que aconsegueix l'eficàcia de l'assistència primària a les Terres de l'Ebre "es quedi al territori". "Més igual la proposta d'estructura, el que cal és que tots ens comprometem a decidir al territori, a gestionar i que les millores es queden al territori", ha afegit.

D'altra banda, Sancho també ha fet una valoració positiva de la millora de les llistes d'espera a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre on només han quedat fora dels temps de garantia 19 pròtesis de genoll. "És molt important aquesta resposta, no és un èxit però sí que és tornar a la normalitat després d'un període de restricció pressupostària", ha afegit. També ha valorat molt positivament el programa de cribatge de càncer de còlon, on les Terres de l'Ebre són pioneres./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta