6 d’abril del 2015

Deltebre i Sant Jaume d’Enveja dedicaran 12 hores a la cançó improvisada



 DELTEBRE (Baix Ebre).- Deltebre i Sant Jaume d’Enveja seran l'escenari, el 17 i 18 d’abril, de la vuitena edició de les 12 Hores de Cançó Improvisada, amb una trobada de glosadors d’arreu del país. Després d’haver-se celebrat a Palma, Ferreries, Berga, València, Manacor i Sabadell, la festa s’instal.la al delta de l’Ebre, on hi ha gran tradició en el gènere de la jota improvisada. L’esdeveniment està organitzat per Cor de Carxofa, l’associació cultural que promou el cant improvisat arreu dels Països Catalans i pels ajuntaments de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja.

D’entre els actes programats, des de l’associació Cor de Carxofa, Gemma Balagué, va destacar la ruta des del pont Lo Passador, dissabte 18 abril, que recorrerà diversos bars de Sant Jaume d’Enveja, i que acabarà amb un sopar al Casal de Sant Jaume. Per la seva banda el regidor de Cultura de Deltebre, Joan Alginet, es va mostrar convençut que un esdeveniment d’aquestes característiques ajudarà a descobrir els punts d’unió i lligams que tenim amb els territoris de llengua catalana.

La programació començarà el divendres, 17 d’abril, a les 21 hores amb una Trobada de Cantadors de Ronda de l’Ebre a la plaça Mossèn Gabriel Zapater de Deltebre. El dissabte 18, la jornada s’inaugurarà a les 12 hores a la plaça 20 de Maig de Deltebre amb una mostra de les diferents modalitats de cançó improvisada d’arreu dels Països Catalans, que comptarà amb la presència dels millors glosadors i cantadors de parla catalana, arribats de Mallorca, Menorca, Catalunya Central, País Valencià i de les Terres de l’Ebre. A les 14 hores està previst que comenci el dinar popular al Centre Cívic de Deltebre amb una sobretaula glossada on es començaran a escalfar les veus per a la cercavila. A les 16 h començarà una ruta des del pont Lo Passador. La jornada acabarà al Bar Vora Riu, on s’afinaran els últims versos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta