19 d’abril de 2015

Ignasi Blanch repinta el mural de Roquetes que reprodueix la seua obra al Mur de BerlínROQUETES (Baix Ebre).- L'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch ha repintat aquest dissabte la reproducció del mural que el 1990 va pintar al Mur de Berlín, l'obra 'Parlo d'Amor'. L'acció ha tingut lloc poc després de les dotze del migdia, quinze anys després que Blanch fes la rèplica del mural a la seua ciutat, a la urbanització de Torre d'en Gil, a prop de l'Observatori de l'Ebre. L'acte ha servit per commemorar el 25è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, i s'ha emmarcat en la celebració dels 165 anys de la independència de Roquetes.

Blanch va viure tres anys a Berlín, on va especialitzar-se en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien, amb l'ajuda de dues beques CIRIT de la Generalitat. Resident a Berlín quan va caure el Mur, va ser escollit com a únic representant d'Espanya en el projecte internacional East Side Gallery. L'any 2000, el consolat alemany, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Roquetes van tenir la iniciativa de reproduir, a escala real, la seua pintura 'Parlo d'Amor' del projecte East Side Gallery, en aquest cas a l'entrada de l'Observatori de l'Ebre a Roquetes.

Actualment, Blanch treballa com a il·lustrador per a diverses editorials i també participa en exposicions i sessions didàctiques al Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Saarbrücken, (Alemanya) des de l'any 2001. És el coordinador de l'especialitat d'il·lustració a "L'Escola de la Dona-Espai Francesca Bonnemaison” de la Diputació de Barcelona, i realitza xerrades, tallers i sessions didàctiques sobre estil, lectura d'imatge i il·lustració per a escoles, biblioteques, salons del llibre i associacions vinculades al món de la literatura infantil i la il·lustració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta