11 de maig de 2015

CiU vol un museu de les Tres Cultures a la volta que comunica el call de Remolins i els Jardins del PríncepTORTOSA (Baix Ebre).- Una recuperada volta que comunica el call de Tortosa amb el brollador de l'Esperança i els Jardins del Príncep és l'espai idoni, per a l'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, per instal·lar el futur Centre d'Interpretació de les Tres Cultures. Dins de les propostes en matèria turística i cultural, Bel ha apostat per restaurar aquest espai reobert recentment vora l'antic balneari de Porcar també com a nexe de comunicació entre els jardins, la muralla del segle XIV i el barri jueu. Precisament, en aquest context, CiU ha plantejat museïtzar les avançades de Sant Joan, l'obertura al públic del castell de Tenasses, o crear un centre d'activitat artística a la casa natal de l'escultor Agustí Querol.

Després de la recuperació del brollador de l'Esperança, a l'antic balneari de Porcar, i fer visitable el tram de muralla adjacent del segle XIV, Bel ha fet pública la seua proposta electoral de relligar aquests espais amb el call del barri de Remolins a partir de l'obertura de la volta subterrània descoberta recentment. Fins fa poc, un dels murs tancava l'accés al brollador, albergant un "magatzem dels endreços" abandonat, amb un altell. L'enderroc de les parets laterals i del sòl de l'altell han permès descobrir una volta de maó fins als antics edificis del balneari al carrer Vilanova: antigament descobert, el passadís donava accés al brollador.

"Fa cent anys que no s'havia vist així", ha precisat. "És un espai que permet obrir el call jueu, disposar d'un lloc visitable", ha assegurat Bel. Aprofitant la confluència i proximitat dels punts d'interès més destacats del barri jueu de Remolins, Bel planteja que la nova volta albergui el futur Centre d'Interpretació de les Tres Cultures -cristiana, musulmana i jueva- de la ciutat. "És un espai susceptible de posar en valor i dins de la política de recuperar patrimoni", ha assegurat l'alcalde i candidat convergent.

En el marc de la presentació de les propostes en matèria turística i cultural per promocionar la ciutat, Bel ha plantejat també, prop d'aquesta zona, museïtzar les avançades de Sant Joan. Això, apunta, permetria connectar el call, els Jardins del Príncep o la Torre del Célio, a través del tram visitable de muralla del segle XIV, amb aquesta fortificació museïtzada. El programa de CiU, a més, aposta per fer visitable el castell de Tenasses, en procés d'adquisició per part de l'Ajuntament, i desenvolupar-ne la seva integritat amb el Pla Director de les Muralles. Entre les propostes electorals figura també la conversió de la recentment adquirida casa natal de l'escultor Agustí Querol, a Santa Clara, en un "espai amb activitats artístiques que deixi un actiu a la ciutat".

Bel ha volgut posar en valor la tasca realitzada durant els últims dos mandats i els recursos destinats a través del Pla de Foment, aquest últim, en matèria de promoció. Segons ha assegurat, fent ús de dades municipals, la ciutat ha experimentat un increment de peticions d'informació a les oficines turístiques en un 55,3% el 2013 respecte l'any anterior. Una tendència "que es manté enguany", amb un increment registrat del 18%. Això, apunta, s'ha reflectit en un creixement de l'ocupació hotelera de prop del 19% durant la Setmana Santa. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta