6 de maig del 2015

El CAT construeix una variant de la canonada del minitransvasament per evitar els talls



L'HOSPITALET DE L'INFANT (Baix Camp).- El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) inverteix uns quatre milions d'euros en les obres de construcció d'una variant de la canonada del minitransvasament de l'Ebre al seu pas pel coll de Balaguer. L'objectiu és poder garantir el manteniment o reparació dins del túnel sota la muntanya per on passa el tub, afectat per la corrosió que produeix el fenomen de la carbonatació del formigó, sense haver de tallar el subministrament d'aigua als abonats. Així ho ha explicat el director d'infraestructures del CAT, Josep Xavier Pujol.

Pujol també ha remarcat que el coll de Balaguer és un punt “crític” de la xarxa del CAT per realitzar tasques de manteniment. De fet, ha posat de relleu la dificultat i la necessitat de temps per treballar dins del túnel obligarien a tallar el subministrament en cas de no disposar d'una canonada alternativa. El desdoblament de la canonada, d’una longitud d’un quilòmetre i mig, comença just a l’inici de l’entrada de la conducció al túnel. Des d’aquest punt, el nou conducte puja un turó per salvar un cert desnivell, fins un dipòsit de regulació. Tot seguit creua l'N-340 i discorre fins a l’estació de bombament i xemeneia d’equilibri.

Les obres es van iniciar l’any 2014 i han d'acabar entre els pròxims mesos de juliol i agost. En tot cas, Pujol ha dit que paral·lelament es realitzen obres de manteniment de menor importància en diversos punts de la canonada. Les actuacions estan incloses dins el Pla d’Inversions que du a terme el Consorci d’Aigües de Tarragona. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta