8 de maig del 2015

La CUP de Tortosa signa el compromís per la independència amb l'Assemblea Nacional Catalana


TORTOSA (Baix Ebre).- La candidatura de la CUP-Alternativa Ecologista de Tortosa va signar aquest dijous el compromís amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Tortosa, per assumir els quatre punts de la seua proposta per avançar cap a la independència de Catalunya, i convertir aquestes municipals en una primera fase de les plebiscitàries del mes de setembre. Amb la signatura, la CUP ha volgut mostrar el seu "suport incondicional al poble català per avançar cap a la independència, entenent aquesta com un procés per canviar-ho tot i construir un país més just socialment, més democràtic i amb uns serveis públics de qualitat i per tothom". El candidat d'ERC, Josep Felip Monclús, també ha signat ja el compromís de l'ANC i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), a més dels candidats de Movem Tortosa, Jordi Jordan, i de CiU, Ferran Bel.

Els quatre punts signats són: 1) Proposar al primer Ple municipal ordinari l'adhesió o continuïtat de l'ajuntament a l'AMI. 2) Promoure campanyes des del grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari, i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d'un Estat independent en el seu programa. 3) Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposaran que l'Ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l'Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol. 4) Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d'emancipació nacional.

En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern, aquesta Assemblea de Càrrecs Electes hauria d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta