22 de maig del 2015

La polèmica pels pactes i la despesa electoral animen les últimes hores de campanya a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Els candidats de Tortosa han afrontat les últimes hores de campanya amb la ressaca del debat electoral de dimecres. El socialista Enric Roig va acusar ahir Esquerra de tenir un acord preelectoral amb CiU, cosa que el republicà Josep Monclús va negar amb rotunditat. Per la seua banda, Jordi Jordan va dir que Movem Tortosa és l’única garantia d’un canvi en el govern de la ciutat. I Ferran Bel, que havia acusat als tres de voler fer un pacte contra CiU, ahir va criticar la feblesa dels arguments dels partits de l’oposició en el debat. La discussió sobre els possibles pactes ha continuat aquest divendres, tot i que s'hi ha afegit una altra polèmica: la despesa de les candidatures durant la campanya electoral.

Aquest divendres era l’últim dia de campanya i a Tortosa els partits d’esquerres han dedicat les últimes hores a polemitzar entre ells. Per començar, el candidat del PSC a Tortosa, Enric Roig, va afirmar ahir que els socialistes són l'única alternativa a un govern de CiU, perquè durant el debat de dimecres es va visualitzar l’existència d’un pacte entre CiU i ERC. Això va molestar el candidat d’ERC a Tortosa, Josep Monclús, qui a més de negar novament l’existència de cap pacte amb CiU va atacar amb duresa Roig, tot acusant el PSC de ser "cada vegada més PSOE" . I el candidat de Movem Tortosa, Jordi Jordan, va dir que va optar per explicar a la ciutadania les seues propostes, en lloc de buscar el cos a cos amb l'actual alcalde, tot i que també va institir que la seva candidatura és la unica que garanteix un canvi a Tortosa. Finalment, l’alcalde i candidat de CiU a Tortosa, Ferran Bel, va fer una primera valoració del debat remarcant la debilitat dels arguments dels altres alcaldables. I és que Bel va trobar a faltar la majoria de les crítiques que l’oposició ha fet durant la campanya.

Els ànims no s'han calmat aquest divendres. Per començar, Movem Tortosa ha sortit a deixar clar que no pensa pactar amb CiU, però tampoc amb el PP o amb PxC. La candidatura de Jordan també ha fet pública avui quina ha estat la seua despesa durant la campanya: un total de 3.723,01 euros (IVA inclòs). Fins i tot ha penjat un quadre amb el pressupost de campanya en el seu web. Segons Movem Tortosa, les candidatures de la capital del Baix Ebre no haurien de gastar-se més de 3.732,52 euros, xifra que resulta de multiplicar el cens actual (33.932 habitants el 2014) per onze cèntims d'euro. Movem Tortosa ha aclarit que el pagament daquesta quantitat ha estat possible a partir de l'estalvi del grup municipal d'Iniciativa i de diverses donacions de particulars, i que no han demanat cap prèstec a cap entitat financera.

Per la seua banda, el PSC de Tortosa també ha detallat el cost de la seva campanya electoral. El candidat Enric Roig ha assegurat que s'han cenyit als 13.000 euros que, com a màxim, els permet la llei. Una xifra que no quadra, però, amb la donada com a topall legal per part de Movem Tortosa. Per la seua banda, la CUP-Alternativa Ecologista ha explicat que el seu pressupost de campanya ha estat d'uns 5.000 euros. La llista que encapçala Xavier Rodríguez també s'ha autofinançat, amb accions com la venda de productes de la CUP o àpats populars. Finalment, la candidatura de Som Tortosa, el cercle local de Podem, ha detallat que la seua despesa de campanya ha estat de 1.194,79 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta