15 de maig del 2015

Rovira (ERC) afirma des d'Amposta que la filtració policial de l'operació antijihadista dels Mossos és una 'aberració'



AMPOSTA (Montsià).- La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha carregat contra el govern espanyol per la suposada filtració d'una operació antijihadista dels Mossos per part de la policia espanyola qualificant-la d'"aberració política". "Si es confirma, ha superat tots els límits perquè posa en risc la seguretat de milers de ciutadans d'aquí i europeus", ha dit des d'Amposta, en un acte electoral de suport al candidat a les municipals, Adam Tomàs. A l'escàndol policial, la dirigent d'ERC ha sumat la prohibició de l'estelada dels edificis públics o els atacs del ministre Wert a la immersió lingüística. En aquest context, ha apel·lat la ciutadania a votar per la "llibertat" i la "democràcia" construint un nou país.

Rovira ha aterrat Amposta amb l'impacte mediàtic i polític encara fresc de la notícia sobre la filtració de l'operació antijihadista per part de la policia espanyola, segons han denunciat els Mossos. "Que un ministre espanyol, concretament el de l'Interior, que destapa l'estratègia policial dels nostres Mossos d'Esquadra, és inacceptable", ha assegurat davant de càrrecs de les Terres de l'Ebre, militants i simpatitzants. Ha recordat que l'abast dels fets depassa de llarg Catalunya i podria acabar afectant la seguretat dels ciutadans europeus.

Al costat del conflicte político-policial, la dirigent republicana ha situat també la llavors recent prohibició de l'estelada dels edificis públics per part de la junta electoral central. "Ells només fan que prohibir i nosaltres volem votar, volem llibertat i volem democràcia. Per això, el dia 24 de maig cal que omplim les urnes de llibertat, fem que el nou país neixi des de les nostres ciutats i pobles: volem decidir, volem llibertat, volem democràcia i lluitarem en contra de totes les prohibicions, sempre", ha clamat des de l'escenari, on ha protagonitzat la primera intervenció. "Ens prohibeixen la llibertat d'expressió", ha resumit.

En aquest sentit, i partint de la idea que el vot del pròxim 24 de maig té implicacions molt més àmplies que les estrictament municipals, Rovira ha apel·lat al vot independentista per poder escollir alcaldes i governs partidaris d'aquesta opció en un moment "històric i únic". "Tenim una oportunitat de sortir de totes les crisi creant un nou país", ha assegurat, tot recordant que els governs municipals que s'escullin seran els que "tindran clar" les actuacions a emprendre a partir del 28 de setembre, amb l'inici d'un procés constituent.

"Avui posem en risc la seguretat de milers de ciutadans, d'aquí i ves a saber d'Europa; ahir ens qüestionen el model de cohesió social basat en la immersió lingüística a les escoles del nostre país; avui ens prohibeixen les estelades. El 27 de setembre tenim l'oportunitat d'acabar amb tot això, que a les nostres mans tenim l'oportunitat de construir un país radicalment democràtic", ha argumentat la dirigent republicana. "No volem que Wert continuï sent el nostre ministre", ha sentenciat.

En clau municipal, Rovira ha fet una crida a retornar la dignitat dels polítics en aquestes municipals i ha prioritzat la necessitat de treballar per uns pobles i ciutats "de les persones", atenent les seves necessitats socials; generant "oportunitats" davant l'atur i fomentant l'activitat econòmica; la col·laboració intermunicipal més enllà de les competències aïllades; i la regeneració democràtica. La dirigent republicana ha donat suport a la candidatura d'Adam Tomàs, que a Amposta intentarà trencarà la majoria absoluta de 24 anys de CiU amb una àmplia coalició que integra ICV-EUiA, a més d'independents i noms vinculats a la CUP. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta