26 de juny del 2015

Alerta ecologista per l'extracció d'argiles en finques de la serra del Montsià, a Ulldecona


ULLDECONA (Montsià).- El col·lectiu Ecologistes de les Terres del Sénia ha denunciat una problemàtica ambiental que des de fa mesos s’està patint a Ulldecona. Segons aquest grup, l’empresa cimentera Cemex va comprar finques a la falda de la serra del Montsià, per alimentar la fàbrica de ciment d’Alcanar amb l’extracció de la capa d’argiles. A més, asseguren que està intentant comprar més finques a la mateixa zona. Ecologistes de les Terres del Sénia adverteix que la capa d’argiles és un regulador de les aigües freàtiques, i que la seua desaparició significarà una alteració considerable a la quantitat de les argiles extretes.


“Encara que tapin l’enorme forat que ara mateix hi ha, amb runes, roques i una fina capa de terra, no restituiran les argiles, ni les oliveres centenàries que van arrancar”, han advertit a través d’un comunicat. “És una agressió més al municipi d’Ulldecona, que ja suporta l’extracció diària de quatre pedreres que hi ha a la serra de Godall”, han afegit. El col·lectiu també cita fonts municipals per explicar que l’empresa ja dóna per acabada la fase 1, i que a partir de l’1 de juliol començaran a reomplir la rasa. / Imatge Ecologistes de les Terres del Sénia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta