18 de juny de 2015

Anellen dos polls de cigonya blanca nascuts a la depuradora de Flix i 10 a la reserva de SebesFLIX (Ribera d'Ebre).- La Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix ha anellat aquest dijous deu cries de cigonya en aquest espai i dos polls més nascuts a la depuradora del municipi. Tot plegat en el marc del projecte de reintroducció de la cigonya blanca que va començar el 2001 per iniciativa del grup Natura Freixe, entitat que gestiona aquest espai natural. L'estació depuradora d'aigües residuals, ubicada a l'entrada del meandre de la població i l'única que té un niu d'aquesta espècie, s'hi va afegir el 2005, quan va construir una plataforma artificial per atreure alguna parella de cigonya. Des d'aleshores hi cria regularment una parella que, en aquests deu anys, ha tirat endavant 25 polls.

L'any 2001 es van portar exemplars de cigonya blanca nascuts a la colònia de cria de Lleida que, després d'un període d'aclimatació de dos anys, es van alliberar. Des del 2003 aquesta espècie torna a criar a les Terres de l'Ebre. Cada any s'anellen els polls dels nius que són més accessibles. Enguany, es va fer una primera jornada d'anellament el dia 1 de juny per anellar nou polls, mentre que aquest dijous s'han anellat un total de dotze cries més. Les feines d'anellament són possibles gràcies a la grua facilitada per l'empresa gestora de la depuradora de Flix, de la qual l'Agència Catalana de l'Aigua és l'administració actuant.

Precisament, aquest 2015 són dos els polls que han crescut en el niu que hi ha a la depuradora del municipi, que s'anellen només uns dies abans que siguin capaços de volar i abandonar-lo. L'anellament científic d'ocells permet estudiar les seves migracions i supervivència. En el cas de la cigonya blanca, a banda de l'anella metàl·lica, se'ls posa a l'altra pota una anella de plàstic que es pot llegir fàcilment a distància amb uns prismàtics, permetent que qualsevol observador pugui facilitar-ne dades. Gràcies a aquest anellament es tenen dades dels adults que crien a Sebes i dels polls que han retornat després del seu viatge migrador. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta