18 de juny del 2015

Bel afirma que buscarà consensuar amb les altres forces una pregunta 'clara' sobre el monument franquista de Tortosa

 

TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha detallat aquest dijous les actuacions més immediates per al nou mandat, un cop que ja s’ha aprovat el nou cartipàs municipal. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bel ha explicat que ja ha signat el contracte per les obres del carrer Sant Francesc, al barri de Santa Clara, i que la reforma de la plaça Mossèn Sol està entrant ja en la seua recta final. De la mateixa manera, l’alcalde ha assenyalat que en els propers dies també es podrà adjudicar el projecte d’enderroc de les cases de davant de la catedral, per al qual s’han presentat 14 empreses. A més, ha afegit que en poques setmanes s’aprovarà el projecte definitiu per a la reforma integral del pont de l’Estat. Finalment, Bel també ha dit que abans de final d’any donaran llum verd a l’avantprojecte de les noves piscines i del complex esportiu.

A banda, el compromís de l’Acord de Governança Estable entre CiU i ERC marca que abans d’un any de fer-se la consulta ciutadana sobre el monument franquista. Bel ha dit que intentaran consensuar la pregunta amb aquelles forces que estan d’acord amb la consulta, ja que només el regidor de la CUP ha dit que retiraria el monument de la Batalla de l’Ebre sense preguntar-ho a la ciutadania. Segons l’alcalde, hauria de ser una pregunta “clara” i que incloga tota la informació del que s’està votant. És a dir, en què consisteix i quan costa la restauració i reinterpretació del monument, o bé quan costa la retirada i de quin tipus hauria de ser la museïtzació de l’estructura.

En aquest sentit, Bel ha dit que l’objectiu de CiU i ERC és fer la consulta al més aviat millor. Però l’alcalde ha volgut insistir que, tenint en compte que és el primer referèndum que s’organitza al municipi, cal fer-ho amb garanties i perquè siga un èxit de participació.

En la mateixa entrevista, Bel ha defensat l’Acord de Governança Estable amb ERC, i ha negat que el desacord en el repartiment de les regidories haja estat el que va frustrar el pacte de govern entre els republicans i CiU, que ara governa en minoria. L’alcalde ha dit que és un acord a quatre anys vista, i que confia plenament en ERC per a tot el mandat, però sense voler especular amb una futura entrada dels republicans en el govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta