17 de juny del 2015

El nou cartipàs municipal de Tortosa manté l'estructura de cinc àrees, amb més carteres per als regidors


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presentat aquest dimecres a la tarda el cartipàs municipal per al mandat 2015-2019, només unes hores abans del ple extraordinari que aquest dijous l'ha d'aprovar formalment. Un cartipàs que manté l'estructura en cinc grans àrees, però que atorga més competències a cada regidor, pel fet que CiU governa en minoria i ha passat de dotze a vuit regidors. De fet, també hi ha tres regidors que assumeixen més d'un barri. Segons Bel, la composició del nou equip de govern aposta per la continuïtat al capdavant de la majoria de les àrees del consistori, però hi ha algunes excepcions. Al capdavant de la primera tinença d'alcaldia continua Meritxell Roigé, que tornarà a dirigir l'àrea de Serveis al Territori, amb les regidories d'Urbanisme i Obres Públiques, a les quals afegeix Medi Ambient i Mobilitat. A més, si fins ara era la regidora del barri de la Simpàtica, ara incorpora també el Centre i Nucli Antic.

La segona tinent d'alcalde, Ana Algueró, dirigirà novament l'àrea de Serveis a les Persones, amb Acció Social i Ensenyament. Continuarà de regidora del barri de Santa Clara. Per la seua banda, Emili Lehmann serà el tercer tinent alcalde, responsable de l'àrea de Promoció de la Ciutat. Serà regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Fires, Hisenda, Noves Tecnologies i Agermanaments. A més, continua al capdavant del barri de Ferreries. En aquest nou mandat, el quart tinent d'alcalde és Domingo Tomàs, que continuarà portant l'àrea d'Espai Públic, amb les regidories de Serveis i Logística, i Festes, com fins ara.

D'altra banda, la cinquena tinent d'alcalde és Dolors Queralt, regidora de nova incorporació, que serà la titular de Cultura i Universitats. Queralt serà també regidora del barri del Grup el Temple. En canvi, el fins ara regidor de Cultura, el sisè tinent d'alcalde, Joaquim del Pino, passa a dirigir les regidories d'Esports i de Governació i Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC). Del Pino també continuarà de regidor del Rastre, però incorpora Sant Josep de la Muntanya.

I, finalment, el setè tinent d'alcalde, Alfredo Ferré, s'estrena al capdavant de l'àrea de Serveis Centrals, i manté les regidories de Turisme i Joventut, a més d'incorporar Seguretat i Personal.

Per la seua banda, l'alcalde coordinarà les cinc àrees i serà l'interlocutor amb la Federació d'Associacions de Veïns, que representa a tots els barris de la ciutat. A més, Bel ha recordat que dissabte passat ja va nomenar Esther Vidal i José Antonio Estíbalez com a alcaldes pedanis des Reguers i Vinallop, respectivament. Finalment, aquest dijous es constituiran les juntes de coordinació dels barris i dels pobles. / Imatge Sílvia Alarcón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta