17 de juny del 2015

La plataforma Trens Dignes surt satisfeta de la trobada amb el conseller Santi Vila a Barcelona



BARCELONA.- Els representants de la Plataforma Trens Dignes (PTD), s'han mostrat satisfets del resultat de la reunió d'aquest dimecres al Parlament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. La portaveu de l'associació, Montse Castellà, ha declarat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que la trobada ha servit per posar damunt la taula les seves reclamacions, especialment en freqüències, tarifes i combois. "La reunió era molt necessària i feia més d'un any que la reclamàvem. Un cop identificats els problemes, ara cal buscar les solucions i saber quan arribaran, perquè les Terres de l'Ebre arrosseguen un greuge històric important i no podem esperar gaire temps més fins que arribin les millores", ha sentenciat Castellà.

La representant de la PTD ha explicat que el conseller ha assegurat que, a partir de la tardor, hi haurà 18 nous combois a la demarcació de Tarragona, que permetran eliminar les unitats més obsoletes i incòmodes per als usuaris. Pel que fa a les freqüències, Castellà ha indicat que Vila ha reconegut que aquest punt depèn del Ministeri de Foment, que té la titularitat de les infraestructures i és responsable del "coll d'ampolla" que hi ha en el tram Vandellòs-Tarragona. "Es preveu que això es resolgui l'any que ve i els retards i incidències constants vagi desapareixent", ha declarat.

Així mateix, mentre arriben les millores del servei, la PDT ha reclamat una rebaixa de les tarifes. "No podem estar pagant 30 euros per anar i tornar de les Terres de l'Ebre a Barcelona en un servei de dues hores i mitja que pateix retards", ha assenyalat Castellà. Com a exemple, la representant de la plataforma ha lamentat que es més car fer els trajecte ferroviari Barcelona-Tortosa o Barcelona-Riba-roja d'Ebre, que anar en tren des de la capital catalana a Casp (Saragossa) o Vinaròs (Castelló).

La PDT també demana millores en els horaris de les línies del seu territori. Concretament, Castellà ha reclamat que el darrer tren de l'R16 tingui un últim comboi cap a les 20.30, ja que ara el darrer servei surt d'Ulldecona a les 19.00 hores, i que l'R15 inclogués un nou tren entre les 8.00h i les 12.00h. "Demanem un tracte equitatiu, no igual. Potser no ens cal un tren cada mitja hora, però tampoc pot ser un cada quatre hores", ha demanat. La portaveu ha celebrat que el conseller Vila s'ha compromès a començar a treballar en millores en aquestes línies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta