17 de juny del 2015

Tortosa presenta el cartell de la XX Festa del Renaixement, que tindrà un concert previ de Jordi Savall



TORTOSA (Baix Ebre).- La XX Festa del Renaixement de Tortosa ja té cartell. Es tracta d’una composició de dibuixos que mostren tots els personatges i elements que formen part de la Festa del Renaixement, com ara els nobles, els espectacles, els campaments, la música o les cucaferes. La seua autora, l’artista Marta Viladrich, ha explicat que tots aquests elements units evoquen efusivitat i mostren el bullici que omple els carrers del nucli antic de la ciutat. Viladrich també ha volgut reivindicar l’encant del nucli antic. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, també ha destacat que el cartell reflecteix com al llarg d’aquests 20 anys la Festa del Renaixement s’ha fet gran, alhora que evoca la seua potencialitat.

Quant a les novetats de la propera edició de la Festa, que se celebrarà del 23 al 26 de juliol, Bel ha avançat que s’incorporaran espais recuperats com la plaça Montserrat i també confia que ja estigui operativa la plaça Mossèn Sol, actualment en obres. L’alcalde de Tortosa també ha destacat que enguany serà la primera vegada que el Renaixement comptarà amb un aparcament soterrat al mateix nucli de la festa, al carrer Montcada. Bel també ha volgut recordar i destacar la feina de totes aquelles persones que han fet possible la festa aquests 20 anys.

Malgrat que el detall del programa encara no ha estat desvetllat, sí que s'han avançat algunes actuacions. La primera, el dissabte 11 de juliol (21h), dues setmanes abans de la Festa del Renaixement, serà el concert de Jordi Savall i Hespèrion XXI, que ens transportarà al segle XVI, amb música sefardita, catalana o grega. Fins al 15 de juny, l'entrada anticipada surt per 15 euros, mentre que el dia de l'espectacle costarà 18 euros. Les Gàrgoles, la Celestina, la Dansa del Dervitx, els Mercatores o la Taverna d'Enrico, són altres de les cites previstes en la XX Festa del Renaixement, entre els dies 23 i 26 de juliol. Totes les entrades estan ja a la venda a festadelrenaixement.cat./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta