17 de juny del 2015

Gervasi Aspa deixa la presidència d'ERC a l'Ebre i podria ser rellevat per Albert Salvadó



TORTOSA (Baix Ebre).- El president de la Federació de l’Ebre d’ERC ha anunciat aquest dimecres la seua intenció de no presentar-se a la reelecció en el càrrec, en el Congrés Regional de la Federació que se celebrarà aquest dissabte, 20 de juny, al Perelló. Després d’onze anys com a president de la federació, Aspa ha afirmat que és el moment del relleu i ha avançat que només s’ha presentat una única candidatura per encapçalar la federació, de la qual no n’ha volgut revelar els noms. En aquest sentit, tot apunta que un dels més ben situats per rellevar Aspa com a president de la federació d'ERC és el rapitenc Albert Salvadó, actual secretari d'organització.

L’encara president de la Federació republicana ha fet un balanç satisfactori de la seva etapa al capdavant del partit, tot remarcant que durant aquest període ERC s’ha convertit en la segona força a les Terres de l’Ebre. Aspa ha volgut destacar que deixa la presidència en un moment en què ERC té més alcaldes que mai al territori i s’ha obert i renovat. En aquest sentit, Aspa ha destacat que després de les eleccions municipals i els pactes assolits amb diferents formacions, en alguns casos, ha permès que ERC sigui el partit que té més alcaldies al territori, amb un total de 19. CiU en té 18, el PSC 10, ICV 3, la FIC 1 i 1 l’Agrupació d’Electors de Bot. El president de la Federació de l’Ebre d’ERC també ha destacat que ERC compartirà presidència amb el PSC als Consells Comarcals del Baix Ebre i el Montsià, i ha anunciat que, en cas del Baix Ebre, els dos primers anys del mandat el president serà l’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu.

Preguntat pel fet que ERC hagi pactat majoritàriament amb altres forces polítiques abans que amb CiU tot i el rerefons del procés sobiranista, Aspa ha dit que s’han respectat les dinàmiques locals i que en molts casos CiU era la força tradicionalment opositora i es feia molt difícil el pacte.

Quant al cas de Tortosa, i el fet que ERC hagi optat quedar-se a l’oposició però alhora signar un acord de governança estable amb CiU, Aspa ha deixat clar que la Federació “avala” la decisió de la secció local i s’ha mostrat convençut que l’acord serà “molt beneficiós” per Tortosa. Aspa també ha avançat que a la Diputació de Tarragona també es podria produir un pacte entre CiU i ERC./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta