31 de juliol del 2015

Així es veurà la façana fluvial de Tortosa sense les cases de la catedral



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha difós aquest divendres dues imatges virtuals de com es veure la catedral després de l'enderroc de l'illa de cases del carrer Croera. Ha estat amb motiu de l'inici de les obres per tombar les cases, un dels últims vestigis de l'antiga façana fluvial de la ciutat. La façana principal del temple serà visible, per primera vegada des que es va bastir al segle XVIII, des del riu Ebre i el barri de Ferreries. Amb l'enderroc d'aquestes cases finalitza un projecte previst ja des de 1964, que ha comptat amb el suport de tots els consistoris dels últims 50 anys, i que s'ha desencallat en els últims temps amb les negociacions impulsades des de l'Ajuntament amb els propietaris.

Segons l'Ajuntament, 'enderroc es farà de manera controlada i minuciosa, per mirar de no malmetre les possibles troballes patrimonials que puguin sorgir durant el procés. L'obra s'ha adjudicat a l'empresa SEMAC per un import de 209.730 euros, partida econòmica que inclou el seguiment arqueològic de l'enderroc. Amb tot, les troballes més importants podrien aparèixer al final de l'actuació, el termini d'execució de la qual es preveu en tres mesos, atenent a les hipòtesis dels experts que hi situen restes de la Dertosa romana, en la línia de les descobertes temps enrere en l'edifici contigu, situat dins del complex del Palau Episcopal.

Les obres han començat aquesta setmana amb la retirada de voladissos i balconades. Posteriorment es trauran les xarxes de les companyies subministradores, l'enllumenat públic, i es farà la delimitació amb tanques del perímetre de l'obra i la senyalització per a vehicles i vianants. La retirada de l'enderroc es farà avançant des de les cotes superiors fins arribar a nivell de carrer.Des del punt de vista de mobilitat, es preveu algun tall de circulació de vehicles a la Rambla Felip Pedrell, que es comunicarà i se senyalitzarà degudament.

Una vegada finalitze l'enderroc, s'iniciaran els treballs d'excavació arqueològica del subsòl, el resultat dels quals acabarà determinant el format i tipologia de l'espai públic resultant entre la Catedral i el riu Ebre, que serà adjacent al complex turístic i cultural de l'antic escorxador modernista, que acull el Museu de Tortosa i l'Oficina de Turisme de Tortosa i les Terres de l'Ebre./ Imatges Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta