21 de juliol del 2015

El Col·legi d'Arquitectes qüestiona el procediment per adjudicar la redacció del projecte del pont de l’Estat de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- La junta de la demarcació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a les Terres de l’Ebre ha adreçat una carta a tots els seus membres per expressar el seu rebuig a la manera com l’Ajuntament de Tortosa ha adjudicat la redacció del projecte de reforma integral del pont de l’Estat. Malgrat tenir base legal, confirmada mitjançant una consulta als seus serveis jurídics, la junta ebrenca del COAC ha afirmat que l’adjudicació per procediment negociat sense publicitat els mereix “molt poca credibilitat”. Segons diuen, aquest procediment es pot utilitzar sempre que el valor estimat del contracte siga inferior als 60.000 euros, però consideren que això no deixa de ser una “argúcia” que l’administració fa servir “quan li convé”.

La carta de la junta ebrenca del Col·legi d’Arquitectes, amb data del 23 de juny passat, està signada pel responsable de concurs i vocal de cultura, Antoni López Daufí. La mateixa carta informa que han demanat a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, un llistat amb els treballs adjudicats per l’Ajuntament. En aquest sentit, els arquitectes ebrencs demanen donar prevalença als concursos de mèrits per sobre d’altres alternatives de “dubtosa transparència”, si el que vol fer realment és “repartir els encàrrecs de feina amb criteris de pluralitat”.

El passat 7 d’abril, la junta de govern local de Tortosa va aprovar l’expedient de contractació de la redacció del projecte bàsic i executiu de la reforma integral del pont de l’Estat, així com l’inici de la seua adjudicació amb un procediment negociat sense publicitat. El govern de CiU va convidar a presentar propostes tres empreses “capacitades”: Enric Boades, arquitecte; XeviBayona, estudi d’arquitectura, i Esteyco. Quant a les prescripcions tècniques del projecte, que disposa d’un estudi realitzat per l’equip de Bayona, es preveu un carril bici per cada sentit amb una amplària mínima d’1,50 metres, així com un pas de vianants de la mateixa amplada. A més, les baranes de protecció hauran de ser substituïdes per unes altres que compleixin la normativa, i caldrà preveure un nou enllumenat que també emfatitze la monumentalitat de l’estructura. Finalment, el pressupost del projecte no pot superar els 950.000 euros.

D’altra banda, cal recordar que el passat mes de maig el PSC ja va presentar una moció en què es qüestionava que la redacció del projecte bàsic i executiu es realitzés mitjançant un procediment negociat sense publicitat, i sense haver sol·licitat cap oferta a arquitectes o empreses de Tortosa. De la mateixa manera, la moció dels socialistes, que va ser rebutjada per CiU, també demanava que els professionals locals tinguessin les mateixes possibilitats de ser contractats per l’Ajuntament. En aquest sentit, la primera tinent d’alcalde d’Urbanisme, Meritxell Roigé, va rebutjat les crítiques dels socialistes i va dir que el govern de Bel ha treballat amb 51 arquitectes i enginyers, i amb un total de 29 empreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta