30 de juliol del 2015

El professor i geòfraf Sergi Saladié serà el cap de llista de la CUP al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre


BARCELONA.- La CUP ha donat a conèixer els caps de llista a les quatre demarcacions catalanes de cara al 27-S. A Barcelona no hi ha hagut sorpreses i el periodista Antonio Baños s'ha imposat en el procés de primàries -obert entre el 26 i el 29 de juliol- amb el 67% dels vots. L'acompanyen en la llista Anna Gabriel, Josep Manel Busqueta, Gabriela Serra i Albert Botran. D'altra banda, el cap de llista de la CUP a Tarragona serà el professor universitari Sergi Saladié, geògraf i antic portaveu de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC). El número dos estarà ocupat per l'ambientòloga Maria Mestre, el pensionista Jaime Rodríguez serà el número tres, la geògrafa Lurdes Quintero com a quatre i l'estudiant Ernest Montserrat, com a cinquè.

El periodista i escriptor Antonio Baños serà el cap de llista de la CUP, gràcies al 67% dels suports en el procés de primàries obertes dels darrers dies. La professora universitària Anna Gabriel, que durant aquesta legislatura havia coordinat el grup parlamentari com a alliberada, en serà la número dos; l'economista i pastisser Josep Manel Busqueta, el tres; l'activista Gabriela Sierra, la quatre; i l'historiador Albert Botra, com a cinc. Aquest és l'equip que el secretariat nacional de la formació havia proposat com a candidatura de consens. Completen la llista per Barcelona Eulàlia Reguant, Julià de Jòdar, Mireia Vehí, Joan Garriga i Pilar Castillejo.

En la roda de premsa oferta aquest dijous a la seu nacional de la CUP també s'han donat a conèixer els candidats per les altres tres demarcacions catalanes. Així, el candidat per Girona serà l'advocat Benet Salelles, que estarà acompanyat per l'ambientòloga Marta Ball-llosera, el conserge Jordi Navarro, la biòloga Elisabet Punset, i l'historiador i professor Antoni Rico.

Un altre historiador, Ramon Usall, serà el número u per Lleida. L'ambientòloga Mireia Boya, el ramader Josep Antoni Vilalta, la periodista Clara Barbal i el professor d'economia Ferran Dalmau completen les cinc primeres posicions de la candidatura.


En l'elecció dels candidats han votat 2.526 persones sobre un total de 3.961 inscrits, el que suposa un 63,77% de participació. Barcelona és la que ha acumulat més vots, 1.757, amb un 62,3% de participació. A Lleida, el percentatge de participació ha estat del 68,70%; a Tarragona, del 67,30%; i a Girona, 70,83%. Les votacions van ser presencials diumenge i van allargar-se per via telemàtica fins a aquest dimecres.


"Guanyar, desobeir i construir"


Un altre dels missatges que el nou líder de l'esquerra independentista ha volgut llançar és que incompliran totes les lleis que no considerin justes. En clara al·lusió al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ahir va advertir dels perills de saltar-se la legalitat, Baños ha dit que, precisament, "volen buscar-se problemes" desobeint lleis "injustes" com les espanyoles. "Venim a desobeir per definir el punt de ruptura amb l'Estat espanyol, però també amb tots aquests poders absolutament obscens, opressius, que ens han tingut sota la seva bota, tinguin la seu a la Diagonal, al Palau de la Generalitat, a Brussel·les o a Fràncfort".

Igualment, s'ha mostrat combatiu amb la "resignació" i la "renúncia" en què creu que s'han situat les esquerres populars del país, a més del "racisme" i la "xenofòbia" que creu que defensa el candidat del PPC, Xavier Garcia Albiol. Baños ha assegurat que combatran aquesta mena de pràctiques "intolerables" des dels moviments socials del carrer. A més, ha insistit, que tot això ho faran sempre amb la mirada posada en les classes populars, a les quals volen "dotar de poder".

Nascut a Nou Barris (Barcelona), Baños va llicenciar-se en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha publicat diversos llibres centrats en el món econòmic, com 'La economía no existe' i 'Post economía', o bé 'La rebel·lió catalana'. Baños ha exercit de periodista a RNE i a Com Ràdio i ha col·laborat en mitjans com TV3, La Sexta i Cuatro. Qui prendrà el relleu de David Fernàndez, també és membre del col·lectiu 'Súmate' encapçalat per Eduardo Reyes, integrant de la llista Junts pel Sí.

Rebuig a llistes "messiàniques"

Els recent escollits candidats de la CUP han estat acompanyats dels tres diputats sortints de la formació. Isabel Vallet ha repassat alguns dels triomfs assolits durant aquest mandat, en què creu que han aconseguit portar el carrer al Parlament i avançar en certes lluites socials. A més, ha llançat un dard a la candidatura independentista avalada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes, així com a la confluència Catalunya Sí que es pot tot assegurant que la llista de la CUP no és "messiànica". "Creiem en l'organització popular. Les transformacions d'arrel venen de la societat quan està empoderada i s'implica per transformar les coses", ha asseverat.

Per la seva part, el número cinc per Barcelona, Albert Botran, ha remarcat que el procés independentista no depèn "d'una única persona" i que la CUP "no té la intenció d'investir un president autonòmic", ja que l'objectiu, ha precisat, no és fer ningú president de la Generalitat sinó "fer la ruptura". / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta