20 de juliol del 2015

El regidor de la CUP de Tortosa no participarà en els actes institucionals de la Festa del Renaixement


TORTOSA (Baix Ebre).- L'assemblea de la CUP-AE ha decidit que el seu regidor, Xavier Rodríguez, no participarà en els actes institucionals de la XX Festa del Renaixement de Tortosa. Per tant, no el vestiran "de vellut" amb la roba de procurador, ni formarà part del seguici de l’Ajuntament que de manera simbòlica representa el poder del segle XVI. "La CUP-AE no som un partit polític més, no volem el poder per gestionar-lo sinó per donar-lo a la ciutadania, que som qui hem de decidir de manera col·lectiva com gestionem els recursos de la ciutat. Nosaltres som poble, formem part de les classes populars que pateixen els abusos i injustícies dels qui ostenten el poder. Els mateixos que volen perpetuar un sistema econòmic, que si bé ha canviat molt des del segle XVI, continua dividint la societat entre rics i pobres (desigualtats cada cop més accentuades pels efectes de la crisi/estafa)", han afirmat amb un comunicat.

Des de CUP-AE també han volgut aprofitar l’ocasió per manifestar la seua voluntat de treball perquè el nucli antic siga "un dels motors importants de convivència i riquesa per a la ciutat, no només durant una setmana sinó tots els dies de l’any". "Cal una rehabilitació integral del nucli antic perquè és una joia cultural en múltiples sentits i cal posar-lo en valor", hi afegeixen.

Així, l'assemblea de la CUP-AE treballarà amb els moviments socials durant el Renaixement, tot col·laborant amb el Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l'Ebre. "Des del naixement de CUP Tortosa, hem participat de la festa obrint les portes del Casal Popular Panxampla, del qual en formem part, perquè la ciutadania conega un centre social que treballa per millorar les condicions de vida de les classes populars. Un espai de germanor que també es vesteix de teles, palmeres i palla a ritme de gralla i que aprofita l’ocasió per denunciar que, malauradament, els privilegis de les classes dominants continuen vigents en el segle XXI", afirma també el comunicat.

La CUP i la resta d’entitats que formen part del Casal Popular Panxampla tornarà a celebrar al Festa del Renaixement obrint les seues portes. "Comptarem amb actuacions musicals tant divendres com dissabte, farem passacarrers i, un cop més, denunciarem les malaurades coincidències entre el passat i el present. La temàtica d'enguany serà la repressió política perquè tres companys de la CUP han estat jutjats recentment de manera injusta i perquè 17 companys i companyes de la PAH tenen obert un procés judicial per defensar un dret tan bàsic com l’habitatge. I recordarem que encara estan oberts els processos contra els vaguistes de la vaga general del 29M de 2012, entre ells un company nostre. Els diners recaptats aniran per al Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre", conclou el comunicat de la CUP-AE./ Imatge Casal Panxampla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta