20 de juliol del 2015

Tortosa enllesteix la reforma de la plaça Mossèn Sol, la darrera gran obra del Pincat al Rastre



TORTOSA (Baix Ebre).- L’Ajuntament de Tortosa aprofita els darrers dies abans de la Festa del Renaixement per enllestir les obres de la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre. El projecte, amb un pressupost de 476.000 euros, ha estat executat per l’empresa local Also Casals, i les obres s’han allargat durant sis mesos, en el marc del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el president de l’Associació de Veïns del Rastre, Carlos Redó, han visitat les obres aquest dilluns, tot i que encara falta per urbanitzar un tram adjacent al carrer Providència i també la instal·lació d’una zona enjardinada a la base de la muralla del segle XIV. En aquest sentit, Bel ha destacat que la reforma de la plaça Mossèn Sol és l’actuació que hi havia pendent al barri del Rastre, i una de les últimes del Pincat. Però l’alcalde ha remarcat que també és singular perquè es recupera la muralla del segle XIV i perquè s’obre un espai important just davant de l’antic col·legi Sant Josep.


La millora de la plaça Mossèn Sol s’ha retardat uns set anys, ja que la previsió del primer govern de Bel va ser escometre el projecte durant el 2008. Però l’actuació va caure del Pincat quan l’Ajuntament va vincular la reurbanització de la plaça amb la construcció d’un pàrquing soterrat, que finalment es va descartar. L’any passat, el govern municipal va tornar a incloure el projecte a la llei de Barris. Aquest dilluns, Bel ha reconegut que la reforma de la plaça del Rastre era una reivindicació històrica del barri del Rastre, i per això ha agraït la paciència i la col·laboració del veïnat. En aquesta línia, el president de l’Associació de Veïns del Rastre ha afirmat que la plaça és la “cirereta urbanística” que li faltava al barri.

A banda, Bel ha volgut recordar que la intervenció a la plaça del Rastre també ha suposat la recuperació de l’antic pedestal del monument a Mossèn Sol, dissenyat per l’escultor Agustí Querol i esculpit posteriorment per Víctor Cerveto. Segons l’alcalde, la idea del consistori és ubicar en aquest pedestal l’escultura de Mossèn Sol que Àngel Acosta va dissenyar fa unes dècades.

La reforma de la plaça inclou la creació de 21 places d’aparcament de zona verda per a residents, així com el soterrament dels contenidors. Bel també ha assenyalat que la reurbanització de la plaça dóna continuïtat a la reforma dels carrers de l’Eixample del Rastre, que l’Ajuntament de Tortosa va escometre fa uns anys. Finalment, l’alcalde ha apuntat que la millora urbanística suposarà un revulsiu per a la rehabilitació d’habitatges al Rastre, i ha avançat que properament es reformarà l’antiga Casa Wenetz. / Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta