29 de juliol del 2015

La Diputació incrementa fins els 10.200 euros mensuals les aportacions als sis grups polítics



TARRAGONA.- Tot i passar de quatre a sis aquest mandat, els grups polítics amb representació a la Diputació de Tarragona veuran incrementada la seva assignació des dels 9.648 euros mensuals als 10.200 -uns 122.400 anuals i 489.600 durant tot el mandat-. El ple de l'ens provincial ha aprovat aquest dimarts el cartipàs i les retribucions previstes per als pròxims quatre anys amb l'únic vot en contra de la CUP. El president, el convergent Josep Poblet, cobrarà 75.000 euros bruts anuals; el vicepresident primer, Josep Cruset (CiU), 70.040; i el segon, el socialista Josep Masdeu, 63.736. Els grups podran contractar, de nou, disset assessors polítics, amb un cost de 481.000 euros -3.000 menys que el passat mandat-.

Malgrat que l'increment de grups representats suposa, d'entrada, un increment de la despesa, la Diputació ha decidit elevar les assignacions en 550 euros mensuals, una xifra que l'ens qualifica d'"invariable" respecte les xifres dels últims quatre anys. D'altra banda, els grups podran contractar el mateix nombre d'assessors, disset persones, amb un cost de 481.000 euros en total -sous dels 19.000 als 35.000 euros bruts anuals-, que serien 3.000 menys que el passat període.

Pel que fa al capítol de retribucions dels càrrecs, per a l'actual mandat s'han aprovat fins a setze dedicacions exclusives. A banda de les retribucions dels presidents i els vicepresidents primer i segon, els vicepresidents tercer i quart percebran 60.000 euros bruts; els presidents d'organismes autònoms, 58.751; els presidents de comissions informatives o diputats delegats, 52.118 euros; els presidents o portaveus de grup, 47.895; mentre que els diputats, 28.799. Fora de les setze dedicacions, la reta dels diputats tindran dedicació parcial o cobraran per assistència.

L'ens provincial ha remarcat, en un comunicat, que la planificació estratègica per aquest mandat serà una continuació dels principals àmbits de funcionament dels últims anys: "municipis i territoris sostenibles"; "persones, formació i cultura"; "coneixement i model socioeconòmic"; i "gestió excel·lent i transparent", a partir de criteris d'actuació com "l'austeritat", "la senzillesa" i "l'aposta per la recerca".

La majoria dels grups representats a la corporació provincial -CiU, PSC, ERC, C's i PP- han votat a favor d'aquesta proposta. Només la CUP s'ha posicionat en contra. El diputat de la formació esquerrana i independentista, David Vidal, ha qualificat de "desorbitades" les dietes i aportacions als grups polítics, tot instant els diputats a no cobrar-les. "Com a molt haurien de cobrar despeses pel desplaçament que ocasionar el fet d'anar fins a Tarragona", ha assegurat. Vidal també ha qualificat de "vergonyós" que polítics com l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, cobrin diners de la Diputació quan ja perceben una quantitat econòmica per exercir com a alcaldes dels seus respectius municipis.

Vidal ha avançat que les CUP territorials estudiaran una proposta "per retornar a la ciutadania els diners que rebrem a la Diputació". Tot i això, no descarta percebre-les, "tenint en compte que si les gestionem nosaltres serà de forma més transparent que si aquests diners se'ls queda la pròpia institució". / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta