27 de juliol de 2015

La finca el Violí del Delta tornarà a ser una zona humida i tindrà un observatori ornitològic


SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'INCASÒL, ha iniciat les obres de restauració de la finca el Violí, un antic arrossar situat al costat de les llacunes de l'Alfacada i la Tancada, per retornar-la al seu estat natural. Els terrenys es convertiran en una zona humida, amb un observatori ornitològic tancat i itineraris dissenyats per gaudir de les aus i del paisatge. L'obra la farà l'empresa Construcciones 3G SA per un import de 569.184,51 euros i un termini d'execució de quatre mesos. Els treballs formen part del projecte europeu LIFE Delta-Lagoon, de restauració i gestió de l'hàbitat d'aquestes llacunes situades a la costa del Delta de l'Ebre, a Sant Jaume d'Enveja.

La finca el Violí té una superfície de 63,5 hectàrees i és una antiga zona humida, uns aiguamolls que formaven part de la llacuna de l'Alfacada que es van dessecar per convertir-los en arrossars. Aquestes actuacions, que es realitzaran amb cofinançament europeu, permetran la millora ecològica de la finca i facilitaran l'accés de la ciutadania al medi natural i al coneixement dels valors dels nostres espais naturals. Les obres corresponen a les accions de conversió d'arrossars en llacunes naturals i de construcció d'un nou observatori d'ocells previstes al projecte europeu LIFE Delta-Lagoon.

La resta d'accions les executaran l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Fundació Catalunya - La Pedrera, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i Forestal Catalana SA. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta