23 de juliol del 2015

Tortosa comença la XX Festa del Renaixement, amb nous espais com la plaça del Rastre


TORTOSA (Baix Ebre).- Les banderes de la Ciutat i la Vegueria del segle XVI han començat a onejar aquest dijous a Tortosa i no pararan fins al proper diumenge. I és que aquesta tarda ha donat el tret de sortida la XX Festa del Renaixement, amb el tradicional acte inaugural a la plaça de l’Ajuntament. D’aquesta manera, del 23 fins al 26 de juliol la ciutat tornarà a viure ‘l’esplendor d’una altra època’ amb més de 3.000 persones vestides d’època, un miler de figurants, 100 actuacions diàries, 70 espectacles de carrer i 60 companyies procedents de sis països diferents. Aquest any hi haurà fins a 12 espectacles d’aforament limitat, entre els quals destaquen les Gàrgoles, dels francesos du Chaland, que actuaran a Tortosa per última vegada. També cal destacar el pes dels espectacles de producció pròpia, de la mà de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa o la Colla Jove de Dolçainers, entre altres entitats.

En aquest sentit, el director de la Festa del Renaixement de Tortosa, Domingo Tomàs, ha destacat durant una entrevista a Canal 21 Ebre el paper que han assolit les entitats en ‘fer gran’ la festa. Entre les novetats d’aquesta edició hi ha la recuperació de la plaça Mossèn Sol, que acollirà dues de les tavernes de la Ruta de la Saboga. Els mercats i els diferents itineraris dels espectacles de carrer continuen desenvolupant-se a banda i banda del castell de la Suda, pels barris del Centre, Santa Clara, Rastre i Remolins. En relació amb això, el director de la Festa del Renaixement ha apuntat que durant els últims anys s’han descobert nous espais de la ciutat i que aquest serà el full de ruta per al futur més immediat de la festa. La festa tindrà el seu punt i final diumenge a la tarda amb la gran desfilada dels grups participants a la Festa del Renaixement. / Via Canal 21 Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta