23 de juliol del 2015

Liz Castro (ANC) remarca des de Tortosa el caràcter plebiscitari del 27-S

 

TORTOSA (Baix Ebre).- La coordinadora de l’àrea d’internacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Liz Castro, ha manifestat aquest dijous el seu convenciment en les possibilitats de la candidatura Junts pel Sí, amb què Convergència, Esquerra i les entitats sobiranistes concorreran a les eleccions del 27 de setembre. Castro, que es troba de visita de treball a Tortosa, ha destacat que convertir les eleccions al Parlament en unes plebiscitàries sobre la independència de Catalunya és la millor fórmula possible. Sobretot, si hi ha diverses candidatures que es posen d’acord per representar el vot del “sí”.

Quant a la resposta del govern de l’Estat, amb declaracions d’alguns ministres que fins i tot amenacen de suspendre l’autonomia de Catalunya si és necessari, Castro ha afirmat que la reacció del PP i d’altres partits espanyols és “depriment”. Segons l’editora nord-americana, els arguments que s’estan utilitzant, fins i tot negant el dret dels catalans a plantejar-se la independència, són “antidemocràtics”. De fet, Castro ha remarcat que la comunitat internacional rebutjaria majoritàriament la suspensió de l’autonomia de Catalunya, una mesura extrema que es veuria com una “aberració”.

D’altra banda, Castro va impartir dimecres a la tarda un taller sobre activisme i xarxes socials al viver d’empreses de Tortosa. Segons la responsable d’internacional de l’ANC, l’activisme de la ciutadania a través de xarxes com Twitter ha estat fonamental per al creixement del procés sobiranista. També per explicar a la resta del món les raons de la independència. A més, Castro ha mantinguts diverses reunions durant la seua estada a l’Ebre. Aquest dijous al matí, amb empresaris del territori que, sobretot, reclamaven més informació sobre què passarà després del 27 de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta