3 de juliol del 2015

Tres nous plafons informaran sobre els ocells i el far de la Punta del Fangar


DELTEBRE (Baix Ebre).- El Parc Natural del Delta de l'Ebre col·locarà tres nous plafons informatius de gran format a la Punta del Fangar, a Deltebre. En primer lloc, els cartells aportaran informació sobre les colònies nidificants d'ocells marins, de les més importants de l'estat espanyol. També sobre els fars i l'actual torre de 20 metres d'altura construïda el 1972. I per últim sobre l'aspecte desèrtic d'aquest entorn d'alt valor natural. L'actuació en aquesta petita península ha estat finançada per la Cooperativa Arrossaires del Delta que, des de fa cinc anys, aporta a la conservació de l'espai l'1% dels beneficis de la comercialització del paquet d'arròs de la seva marca 'Segadors del Delta'.


L'aspecte desèrtic del Fangar no representa un obstacle per a la vida de moltes espècies de plantes, rèptils, insectes, ocells i micromamífers que han hagut d'adaptar-se a les dificultats del medi en aquesta petita península del Delta. De fet, la Punta del Fangar alberga les colònies nidificants d'ocells marins més importants de l'estat espanyol, sobretot de xatracs i de gavines capblanques. Paisatgísticament, en destaca el pintoresc far, una torre de formigó de 20 metres d'altura i 3 metres de diàmetre, construït el 1972. El primer far del Fangar es va il·luminar per primer cop l'1 de novembre de 1864.

El finançament per a aquesta actuació prové de l'1% de la marca d'arròs 'Segadors del Delta' que la Cooperativa d'Arrossaires del Delta de l'Ebre destina des de 2010 a actuacions concretes de protecció, millora i divulgació del Parc Natural del Delta. 'Segadors del Delta' es produeix íntegrament al delta de l'Ebre, fet que el dota d'una gran identitat i qualitat a l'arròs comercialitzat. També disposa del Segell de Qualitat Alimentària i de la Denominació d'Origen Protegida i Certificada per la Comunitat Europea, que en garanteixen l'autenticitat.

La primera aportació d'Arrossaires es va destinar a la construcció de 80 caixes refugi per a ratpenats construïdes amb fusta, i a la confecció de 15 caixes d'argila per a l'experimentació científica. Amb la segona aportació es va realitzar un taller per elaborar un receptari amb els plats més coneguts de l'arròs al Saló Infantil de Nadal de Deltebre. / Via ACN


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta